Xbox Konsolları Üzerinden Twitter Paylaşımı Kapatıldı

Neyse ki mobil cihaz uygulaması var!

Xbox Konsolları Üzerinden Twitter Paylaşımı Kapatıldı

Microsoft tarafından alınan yeni karar doğrultusunda, Windows Oyun Çubuğu ve Xbox konsolları üzerinden Twitter paylaşımı devre dışı bırakıldı. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Enterprise paketinin bunda etkisinin büyük olduğu tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam’de Xbox Game Studios Oyunları İndirimleri Başladı


Oyuncular olarak oynadığımız oyunlarda yaptığımız zor veya enteresan şeyleri arkadaşlarımız ile paylaşmayı seviyoruz. Bu durum konsol tarafında, PlayStation 3 ve Xbox 360 ile başlamıştı. Mesela açtığımız başarımları sosyal medya üzerinden paylaşabiliyorduk.

Xbox Konsolları Üzerinden Twitter Paylaşımı Yapılamıyor

PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde ise bu durum ekran görüntüsü ve video klipine dönüştü. Gerçi kısa bir süre sonra Sony ile Facebook arasındaki anlaşmazlıktan dolayı sadece Twitter ve Youtube ile sınırlı kalmıştık. Bugün yaşanan son gelişmeye bakılırsa da Xbox kullanıcılarının konsolları üzerinden Twitter hesaplarında ekran görüntüsü ve video klipi paylaşım yapabilmeleri mümkün olmayacak.

Bu durum, bir Xbox kullanıcısının Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapamadığını fark etmesi ile başladı. Sorunun nedenini araştıran kullanıcıya açıklayıcı cevap ise Microsoft şirketinden geldi. Söylenene göre, konsoldan ve Windows Oyun Çubuğu üzerinden paylaşım devre dışı bırakıldı. Paylaşım yapmak isteyen kullanıcıların mobil cihaz uygulamasını kullanması gerekecek.

Dahası ise mobil cihaz uygulamasının nasıl kullanılabileceği de kısaca açıklanmış. Kütüphane > Yakalamalar > Paylaşılacak Ekran Görüntüsü veya Video > Paylaş > Twitter yolunu takip etmeniz gerekiyor.

Microsoft bu özelliğin neden devre dışı bırakıldığı konusunda bir açıklama yapmamış olsa da, Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda devreye giren ara uygulamadan dolayı olabileceği söyleniyor. Her ne kadar bu uygulama önceden ücretsiz olsa da, Elon Musk tarafından yakın bir zaman önce bu uygulamanın ücretli hale getirileceği söylenmişti. Şirketlerin Enterprise paketi için her ay kırk bin dolardan fazla ödeme yapmaları gerekecek. Microsoft büyük ihtimalle bu tür bir ödeme yapmayı reddetti.

Exit mobile version