Xbox Konsolları FSR 2.0 Desteği Kazanıyor

AMD heyecan verici bir duyuruya imza attı!

AMD tarafından resmi sayfa üzerinden yapılan duyuru ile Xbox konsolları FSR 2.0 desteği kazanıyor. Bu da oyunların teknik olarak daha iyi görüneceği anlamına geliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Project Moorcroft Programını Duyurdu


AMD şirketinin NVIDIA tarafından ortaya koyulan DLSS teknolojisine cevabı olan FSR (FidelityFX Super Resolution), geniş ürün ve platform yelpazesinde desteklenen oyunlarda gerçek görüntü kalitesinin benzerini veya daha iyisini sunmak ve kare hızını arttırmak için tasarlanmış olan zamansal çözünürlük arttırma teknolojisi oluyor.

DLSS teknolojisinden farklı olarak FSR, geçici veriye dayalı olarak keskinlik yumuşatmayı optimize ediyor. Halihazırda God of War, Resident Evil 2, Resident Evil 3, DEATHLOOP, Microsoft Flight Simulator 2020, Tiny Tina’s Wonderlands ve HITMAN 3 dahil yüz ondan fazla oyunda FSR 1.0 ve 2.0 bulunuyor iken, bu yıl içerisinde çıkacak olan Forspoken ve The Callisto Protocol de bu desteği sunacak olan oyunlardan olacaklar.

AMD FSR 2 games June 22 2022_1080p_v2

Xbox Konsolları FSR 2.0 Desteği ile Daha da Güçlenecek

Yakın bir zaman önce FidelityFX Super Resolution teknolojisinin birinci yaşını kutlayan AMD, yaptığı açıklama ile FSR 2.0 versiyonunun Xbox One ve Xbox Series geliştiricileri için sunulduğunu duyurdu. Söylenene göre Xbox konsollarında destekleniyor iken, kayıtlı geliştiriciler için oyunlarında kullanabilmeleri için Xbox GDK üzerinde de mevcut olacakmış. Diğer bir deyişle, bahsi geçen teknoloji ilk kez bilgisayarların dışındaki bir platformda kullanılmış olacak.

Xbox konsolları için FSR desteği esasen geçtiğimiz yıl içerisinde onaylanmıştı. Şirket tarafından, önemli ölçüde performans gerekmeden, yapay zeka kullanılarak düşük çözünürlüklü görüntüyü yükselterek daha yüksek çözünürlükte görüntülenmesinin sağlandığı söylenmişti.

Exit mobile version