Xbox Konsolları Discord Entegrasyonu Kazanıyor

Ancak kullanımının çok pratik olmadığını söyleyelim...

2021 yılında rafa kalkan Xbox konsolları Discord entegrasyonu bugün hayata geçiyor. Ne var ki şimdilik sadece Xbox Insider kullanıcılarına açılmış durumda. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Discord ve PlayStation Entegrasyonu Hayata Geçiriliyor


2021 yılının Mart ayı içerisinde açıklama yapan Microsoft, Discord’u satın almak ile ilgilendiğini ve bunun için de on milyar doları gözden çıkarttığını bildirmişti. Ocak ayı içerisinde Wall Street Journal tarafından aktarılana göre ikili arasındaki görüşmeler durdurulmuş ve şirket, halka açılmayı düşünmeye başlamıştı.

Aynı yılın Mayıs ayı içerisinde ise Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan açıklamayla, iletişim servisinin PlayStation Network ile entegreli olması için Discord ile ortaklık anlaşması imzalamış olduğu duyurulmuştu. Bu yılın Şubat ayı içerisinde ise PlayStation ile Discord entegrasyonu sağlanmıştı.

discord-xbox

Xbox Konsolları Discord Entegrasyonu Testi Bugün Başlıyor

Şimdi de benzer bir hamle rakibi Microsoft tarafından geldi. Bugün Discord tarafından yapılan duyuruyla, ilk olarak Xbox Insider kullanıcılarının bugün itibarıyla testine başlayabilecekleri sesli sohbet özelliği bu yıl içerisinde Xbox One ve Xbox Series konsollarına gelecek.

Ne var ki Xbox konsolunuzdan Discord sesli sohbetine katılımda bulunabilmek için, öncelikle hesabınızı Discord hesabınız ile ilişkilendirmeniz gerekiyor. Akabinde akıllı telefon uygulama üzerinden sesli kanala geçmeniz ve otomatik olarak Xbox uygulamasını açacak olan ‘Xbox Üzerinden Katıl’ seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Son adım olarak, Xbox uygulamasında ‘Sesi Transfer Et’i seçmeniz ve Discord uygulamasına geri dönerek ‘Sesi bu cihaza transfer et’i seçmeniz gerekecek. Bu adımları attıktan sonra, artık konsolunuz üzerinden Discord sohbetine katılımda bulunabileceksiniz.

Aslına bakarsanız, bu kadar uğraş karşısında çoğu kullanıcı Discord uygulamasından vazgeçip konsolun kendi sohbet özelliğini kullanmaya devam etmeyi tercih edebilir. Bunu tabii ki Xbox Insider kullanıcıların geri dönüşleri ile daha iyi anlayabileceğiz.

Öte yandan, Discord tarafından yapılan duyuruda PlayStation 4 ve PlayStation 5 için sesli sohbete dair herhangi bir açıklama gelmedi. Diğer bir deyişle, hesapları birbirine bağlayıp da arkadaşlarınıza anlık olarak ne oynadığınızı göstermenin ötesine geçilebilmiş değil.

Exit mobile version