Xbox ile PC Oyunları Oynamak Artık Mümkün!

Microsoft’un Xbox modelleri için geliştirdiği Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısı, kısa bir süre önce beta olarak kullanıma sunuldu. Kullanıcılara klavye ve mouse ile kullanım desteği sunan bu internet tarayıcısı ile yapabileceğiniz pek çok şey var: Bunlardan birisi de Xbox ile PC oyunları oynamak.


Benzer İçerik: Xbox Series X Özellikleri, Oyunları, Fiyatı


Xbox ile PC Oyunları Oynanabilir mi?

Microsoft tarafından Alpha Skip-Ahead programındaki test kullanıcıları için yayınlanan yeni internet tarayıcısı, kullanıcı deneyimini geliştirebilecek pek çok yeni özelliğe altyapı sağlıyor.

Tabii ki Chromium tabanlı Edge sürümünün herkese açık bir şekilde yayınlanması için, halen, pek çok geliştirmeye ve düzeltmeye ihtiyaç var ancak şu an için bile yapabileceklerinizin bir sınırı yok diyebiliriz.

Xbox Series X Oyunları, Özellikleri ve Fiyatı

Söz konusu beta test programında yer alan kullanıcılardan bazıları, Parsec aracılığı ile bilgisayarlarındaki çevrim içi oyunları oyun konsollarından oynamayı başarabildi.

Konuya yabancı olanlar için Parsec, bilgisayarınızdaki içeriği bir internet tarayıcısı üzerinden kontrol edebilmenize olanak sağlıyor. Kullanıcılar, başta CS:GO ve Dota 2 olmak üzere çeşitli oyunları başarılı bir şekilde çalıştırabildi.

Tabii ki bu programı kullandığınızda gecikme süresi de potansiyel olarak yüksek noktalarda gezinecektir. Bu nedenle oyunlar için biçilmiş kaftan bir çözüm olmayabilir ancak en azından yapılabildiğini gördük.

Bu arada Chromium tabanlı Edge ile birlikte kullanıcılar Google Stadia servisinden yararlanabiliyor. Şu an için GeForce Now için kullanım engeli var ancak bunun da yakın bir zamanda ortadan kalkmasını bekleyebiliriz.

Böyle olmasa bile endişe etmeyin: Xbox Başkanı Phil Spencer, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarla birlikte xCloud sayesinde PC oyunlarının Xbox üzerinden oynanabileceğini duyurmuştu.

Exit mobile version