Xbox Game Pass Zamlanıyor: Yeni Fiyatlar Ne Olacak? (Güncel)

Beklenen sonunda oluyor...

GÜNCELLEME: Geçtiğimiz ay içerisinde açıklamada bulunan Microsoft, yeni Game Pass abonelik fiyatlarına geçiş yaptı. Bir önceki açıklamada PC tarafına değinilmemişti, ama zamdan PC Game Pass de etkilendi.

Buna göre, aylık standart PC ve Xbox Game Pass fiyatları 29.99 TL yerine 79.99 TL oldu. Aylık Ultimate abonelik fiyatı ise artık 44.99 TL yerine 120.99 TL.

***

Microsoft sonunda resmi açıklamayı yaptı ve önümüzdeki ay itibarıyla Xbox Game Pass zamlanıyor. Peki ülkemizdeki güncel fiyatlar ne olacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Haziran 2023 Oyunları Geliyor


Bildiğiniz gibi konsollar ve PC için Game Pass zammı uzun zamandır gündemdeydi. Geçtiğimiz yıl içerisinde de Xbox patronu Phil Spencer, yeni bir açıklama da yapmıştı. Ancak herhangi bir tarih verilmemişti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde, ücretli abonelik servisi ile ilgili fiyat artışının yeni bir sinyalini almıştık. Öyle ki hem standart hem de Ultimate planında bir geri sayım sayacı görmüştük ve bunun yeni abonelik almış kullanıcılarda dahi görünmesi, beklenen zammın artık hiç olmadığı kadar yakın olduğunun işaretiydi.

pzMAXCaKXU7r6MQtnGjqFg-1200-80

Microsoft Tarafından Yapılan Duyuru ile Xbox Game Pass Zamlanıyor

Bugün ise Microsoft, beklenen duyuruyu yaptı. 6 Temmuz 2023 Perşembe günü itibarıyla aylık Xbox Game Pass aboneliği 9.99 dolar yerine 10.99 dolar, aylık Xbox Game Pass Ultimate aboneliği ise 14.99 dolar yerine 16.99 dolar olacak.

Peki bu zammın ülkemize yansıması nasıl olacak? The Verge sitesi tarafından oluşturulan tabloya bakılırsa, aylık Xbox Game Pass aboneliğini 29.99 TL yerine 79.99 TL ve aylık Xbox Game Pass Ultimate aboneliği de 44.99 TL yerine 120.99 TL karşılığında alabileceğiz. Microsoft bu zammın sadece konsol tarafı için geçerli olduğu ve PC tarafında herhangi bir değişimin olmayacağı söylüyor.

Her ne kadar üç kata yakın bir artış söz konusu olsa da, Microsoft tarafından henüz teyit edilmediğini söyleyelim. Önceden e-posta ile bir bilgilendirmenin yapılacağını tahmin ediyoruz.

Öte yandan, bizlere sunulan kütüphane ve diğer ayrıcalıklar göz önünde bulundurulduğunda, aslına bakarsanız şu an için resmiyet kazanmamış ülkemizdeki zamlı fiyatının yine de uygun olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Starfield ve The Elder Scrolls 6 dahil gelecekte çıkacak pek çok büyük ve küçük bütçeli oyunu, yapılan anlaşmalar doğrultusunda ilk günden ek ücret ödemeden oynayabilmemiz mümkün olacak. Hele de zamlar ile kabusa dönen oyun fiyatlarını da düşünecek olursak.

Son olarak, Xbox Game Pass haricinde, Xbox Series X fiyatının Avustralya, Kanada ve Avrupa bölgesinde zamlanacağı da resmi olarak duyuruldu. Birleşik Krallık’ta artık 480 sterlin üzerinden satılacak olan cihazın Avrupa fiyatı 550 euro, Kanada’da ve Avustralya’da da 800 Avustralya doları üzerinden satılmaya başlanacak. Xbox Series S için herhangi bir fiyat artışından şu an için bahsedilmiş değil.

Exit mobile version