Xbox 360 Mağazası Kapanıyor! Son Tarih Verildi

Bir devrin daha sonuna geliyoruz...

Geçmişte Sony, eski PlayStation sistemlerinin dijital mağazalarını kapatmış. Benzer bir hamle şimdi de Microsoft tarafından geliyor. Önümüzdeki yılın Temmuz ayında Xbox 360 mağazası kapatılacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Ağustos 2023 Oyunları Açıklandı


Xbox 360, 2005 yılının Kasım ayında satışa sunulmuştu. Zaman içerisinde pek çok farklı modelini gördüğümüz konsolun üretimi, 2016 yılının Nisan ayında sona ermişti. Şirket tarihinin belki de en başarılı konsolu diyebileceğimiz Xbox 360, geçtiğimiz mağazasındaki yıl kırktan fazla oyunu kaybetmişti. Bugün ise mağaza için kapanış tarihi duyuruldu.

Xbox-backward-compatible-Xbox-360-games

Xbox 360 Mağazası Yolun Sonuna Geliyor

Microsoft tarafından yapılan duyuru ile Xbox 360 mağazası, 29 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kapanacak. Bu tarihe kadar yeni oyunlar ve indirilebilir içerikler başta olmak üzere kullanıcılara sunulan her şeyi satın almaya ve indirmeye devam edeceksiniz.

Belirtilen tarihin sonrasında ise hem konsoldaki mağazadan hem de Xbox 360 Marketplace üzerinden herhangi bir şey alabilmek mümkün olmayacak. Bununla birlikte, Movies & TV uygulaması da aktif olmayacağı için dizi ve film içeriği de izlenemeyecek. Ancak kütüphanenizdeki çok oyunculu olanlar dahil bütün oyunları indirip de oynamaya devam edebileceksiniz.

Xbox One ve Xbox Series kullanıcıları, hem konsolları hem de Xbox sitesi üzerinden geriye uyumluluk desteği bulunan Xbox 360 oyunları ve içerikleri satın alabilecekler ve halihazırda satın aldıklarını indirebilecekler ve oynayabilecekler.

 

Exit mobile version