Woxic Ping Problemi Sebebiyle Sözleşmesini Feshetti

Türk CS:GO oyuncusu Özgür Eker, coğrafyanın kaderinden kaçamadı.

woxic ping problemi

Woxic ping problemi sebebiyle Cloud9 ile dört ay önce imzaladığı sözleşmesini feshetmek durumunda kaldı. Türkiye’den çıkan en iyi CS:GO oyuncularından bir tanesi olan Özgür “Woxic” Eker, yakın zaman önce ABD merkezli e-Spor takımı Cloud9 ile sözleşme imzalamıştı. Transferden 1 milyon 365 bin dolar kazanacağı açıklanan Woxic, dört ayın ardından takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Türk CS:GO sahnesi, özellikle Space Soldiers’ın kazandığı başarılarla  tekrar canlanmıştı. Space Soldiers bünyesinde oynayan oyuncuların yanı sıra birçok başka takım kurulmuş ve önemli başarılar elde edilmişti. SS kadrosunda yer alan oyuncuların yanı sıra göğsümü kabartan bir başka isim ise Özgür Eker’di. Türkiye’de HWA Gaming bünyesinde oyun hayatına başlayan Eker, sonrasında başka Türk takımlarında oynamıştı. Gösterdiği başarılar sonrasında Ukrayna merkezli HellRaisers ile anlaşan oyuncu, bu takımla kendini inanılmaz derece geliştirmişti.


İlginizi Çekebilir – CS:GO’nun Kaynak Kodları Sızdırıldı


HellRaisers sonrasında Almanya merkezli mousesports’a imza atan ve mouse bünyesinde birçok ödül kazanan Woxic, CS:GO’nun en önemli oyuncuları arasına adını yazdırmıştı. Özellikle son dönemlerde oyunun en iyi takımları arasına giren mousesports ile harika giden seriler yakalayan Woxic, bu performansı sonrasında Cloud9’a gitme kararı almıştı.

Woxic Ping Problemi Sebebiyle Cloud9’dan Ayrıldı

Mouse ile HLTV sıralamalarında en iyi ikinci takım olarak gösterilen takımın önemli bir parçası olan Woxic’in Cloud9 macerası ise uzun sürmedi. Farklı kadrolarla HLTV sıralamalarının ilk sıralarında sıkça gördüğümüz Cloud9’a geçiş yapmak için 1 milyon 365 bin dolarlık teklifi kabul eden Özgür, dört ay sonra ayrılık kararı almak zorunda kaldı.

Cloud9’nın Genel Müdürü Henry “HenryG” Greer, Özgür Eker ile karşılıklı anlaşarak ayrılık kararı aldıklarını belirtti. “Birçok takipçimiz için şok edici bir haber olsa da Woxic ile yollarımızı ayırdık” diyen Greer, ayrılığın sebebini ise internet bağlantısı olarak gösterdi. Türkiye’deki saat diliminin kendileri ile uyuşmadığının altını çizen Greer, “inanılmaz yüksek ping” problemi yaşadıklarını söyledi. Woxic’in sorunları çözmek için çok çalıştığını belirten yönetici, buna rağmen internet sıkıntısını çözemediklerini aktardı.

Bildiğiniz üzere online oyunlarda ping çok önemli bir sıkıntı. Hele CS:GO gibi milisaniyelerin dahi önemli olduğu bir oyunda yüksek pingli oyuncular yeteneklerini sergileyemez hale geliyorlar. Counter-Strike oyunlarının neredeyse hepsinde Türk oyuncular bu sorunlarla karşılaşmışlardı. Özgür ise bugüne kadar yaşanan en acı deneyimlerden bir tanesinin ana aktörü oldu. İmzaladığı yüksek transfer ücretinden olduğu gibi yeteneklerini sergileme fırsatını da kaçırdı.

Türk CS:GO oyuncuları, online maçlarda ping sebebiyle gerçek yeteneklerini gösteremedikleri gibi Avrupalı ve ABD’li rakipleriyle yarışmakta da güçlük çekiyorlar.

Exit mobile version