Windows 11 Geliyor!

Windows'un yeni sürümü yolda.

29 Temmuz 2015 tarihinde piyasaya sürülen Windows 10, uzun bir süredir hayatımızda yer alıyor. Tabii ki yıllar içerisinde ihtiyaçlarımız değişiklik gösteriyor ve Microsoft, Windows 11 ile birlikte modern yapıya sahip yeni bir işletim sistemini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Windows 11 Ne Zaman Tanıtılacak?

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre 24 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek olan etkinlikte, yeni işletim sistemine dair merak edilen detayların bir kısmı bizlerle paylaşılacak.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın sunumu ile başlayacak olan etkinlik, 24 Haziran 2021 11:00 ET itibarıyla canlı olarak takip edilebilecek ve Nadella yerini, Panos Panay’a bırakacak.

Microsoft’un yöneticilerinden Yusuf Mehdi, Windows 95’ten bu yana yeni bir sürüm için bu kadar heyecanlanmadığının altını çizerek bizlere önemli soru işaretleri bıraktı.

 


İlginizi Çekebilir: Ucuz ve Pahalı Anakart Arasındaki Fark Nedir?


Windows 11 Nasıl Olacak?

Windows 11’in en temel değişikliği, kullanıcı arayüzünde yani bir diğer anlamı ile tasarımda olacak gibi gözüküyor. Windows Vista’dan bu yana oldukça benzer tasarımları takip eden şirketin, yeni nesilde önemli değişiklikler yapması bekleniyor.

Tabii ki tasarım değişikliklerine ek olarak hem programlarda hem de altyapıda önemli değişiklikler görmeyi de bekleyebiliriz.

Örneğin şirket, Windows Merkezi olarak adlandırılan yeni bir uygulama mağazası üzerinde çalıştığını da duyurdu. Nadella, bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgiler için etkinliği beklememiz gerektiğini ifade ediyor.

Exit mobile version