Watch Dogs Legion Bloodline DLC İnceleme

Aiden Pearce geri döndü!

Ubisoft‘un yeni Watch Dogs oyunu Watch Dogs Legion’ın ilk büyük genişlemesi Bloodline’ı mercek altına aldık. Peki DLC bizlere neler sunuyor? Satın almaya değer mi? İşte tüm detaylarıyla Watch Dogs Legion Bloodline DLC inceleme yazımız!


İlginizi Çekebilir: Watch Dogs Legion İnceleme


Watch Dogs Legion Bloodline DLC İnceleme

Watch Dogs: Legion merkezi bir karaktere veya karakter grubuna sadık kalmak yerine, tamamen farklı bir yolu tercih etti. Oyun, dağılan bir siber direniş grubu olan DedSec konseptini esas olarak somutlaştırmasıyla ön plana çıkıyor. Şehir genelinde bulduğumuz NPC’leri işe alıyor ve ekibimizi bu şekilde genişletiyorduk. Bazıları bizim gibi, tüm bu yeniliklerden zevk alırken, bazılarıysa bunun tam olarak işe yaradığını düşünmedi.

Oyunun en yeni DLC’si olan Bloodline, ikinci kez oyuna dönmemizin kapısını araladı. Açık dünya konseptini ortadan kaldıran bu DLC, oyunu en temel parçalarına indirgiyor ve dikkatleri iki tanıdık karaktere çeviriyor: Watch Dogs 1’den Aiden Pearce ve Watch Dogs 2’den Wrench. Her iki karakteri de çok sevdiğimi dile getirmeden geçmek istemem. Watch Dogs 1’in ana kahramanı Aiden Pearce, hack becerilerini bir iş için kullanması için tekrar göreve çağrılır.

Jordi Chin’den (aynı zamanda ilk Watch Dogs’tan) Londra’daki bir işe yardım etmesi için bir telefon alır. (ayrıca burada Pearce’in yeğeni Jackson yaşıyor)

Burası Şikago Değil Aiden

Yeğeni Lena’nın ölümüne neden olan trajik olayın ardından yeğenine nasıl yaklaşacağına karar vermeye çalışırken, gizemli bir cihazı çalmak için Broca Tech’e girmekle görevlendirilir. Ne yazık ki, Watch Dogs 2’den Wrench oraya önce varır ve Aiden’ın kötü adam Thomas Rempart ile onu avlaması için yarı bir anlaşma yapmasına neden olur. Oyunun büyük bir bölümünü Aiden olarak oynuyorsunuz, Wrench’i bulmaya çalışırken aynı zamanda da direniş savaşçıları için bir takım yan görevler yapmak durumundasınız.

Watch Dogs Legion Bloodline DLC İncelemeBu basit bir kurtuluş hikayesi, ancak Aiden Pearce işin içine karışınca DLC fazlasıyla nostaljik anlar yaşatıyor oyuncuya. Oyun, ana Watch Dogs oyunundan unsurları Aiden’ın hikayesine doğal ve anlamlı bir şekilde yediriyor. BrocaBridge, Legion’un ana hikayesini oynayanlara tanıdık gelebilir. Söz konusu bu cihaz Aiden’ın yeğeniyle olan nihai kurtuluşu hakkındaki hikayesiyle birleşiyor.

Nerede Benim Balyozum?

Wrench DLC’ye renk katan bir karakter ve evet, oynanabilir olarak bizlerin beğenisine sunuluyor. Şakaları kötü, ama kasıtlı olarak repliklerin öyle yazıldığı açık ve net. Sabırlı Aiden’ın bu eksantrik sıçramasını görmek ve Wrench ile olan mücadelesine ilk elden şahit olmak fazlasıyla eğlenceli. Son olarak, Aiden Pearce’den nefret edenler için en önemli detay, Legion’un kapsamlı giyim ve kozmetik sistemi sayesinde Aiden’ı dilediğiniz gibi giydirebilirsiniz. Eh Aiden’ın da biraz tarz sahibi olmaya hakkı var ama değil mi?

Bloodline’da yapılacak sadece iki şey var: ana görevler ve yan görevler. Açıkçası yan görevleri anlatı açısından ana görevlerden daha ilgi çekici buldum. Asık suratlı Aiden Pearce’ın Londra’da gerçekleşen saçmalıklara verdiği tepkiler komik. Yan görevler ayrıca Aiden’ın özelliklerini yükseltmenizi de sağlıyor. Buna elde edeceğiniz yeni silahlar da dahil. Ne yazık ki, ana görevlerde zorluk derecesi ve ana oyuna kıyasla mevcut yükseltmelerin eksikliği nedeniyle, hangi yükseltmeler için rekabet edebileceğiniz konusunda gerçekten bir seçeneğiniz yok.


İlginizi Çekebilir: Watch Dogs: Legion Türkçe Platin Kupa Rehberi!


Elbette, bazılarına diğerlerinden daha fazla öncelik verebilirsiniz, ancak ana görev dizisinde ipuçlarını beklemeniz gereken anlar olduğunu göz önünde bulundurursak, yine de yan görevlerin çoğunu yapmış olacaksınız.

Bu aynı zamanda Bloodline ile ilgili yaşadığım en büyük sorunlarımdan birine de yol açıyor: karakter oyun stili özelleştirme eksikliği. Aiden daha pratik bir karakter ancak ana oyunun aksine, görevlere nasıl yaklaşacağınız konusunda pek bir seçenek sunulmuyor. Alanlar düşmanlarla dolup taştığı için gizlilik neredeyse imkansız. Bu nedenle DLC’de tek gerçek seçenek fiziksel şiddet kullanmak.

Satın Almaya Değer Mi?

Aiden Pearce’ı seviyor musunuz? Ana oyunun açık uçlu yapısını benimsediniz mi yoksa daha çizgisel olmasını mı dilerdiniz? Karakter odaklı bir hikayeyi mi tercih edersiniz? Oyunu kolayca çalıştırabilecek bir PC’niz veya başka bir platformunuz var mı? Bloodline çizgisel yapıda olduğu için ve Pearce’ın derinliklerine indiği için herkese hitap etmeyebilir.

İlk iki oyunu büyük bir zevkle oynadıysanız o zaman kesinlikle bu DLC’ye bir şans vermeniz gerektiği düşüncesindeyim. Watch Dogs: Legion’ı beğenseniz de beğenmeseniz de DLC’nin ana oyunla alakası yok zaten. Legion ailesine aitmiş gibi hissetmek için fazla lineer, fazla karanlık ve fazla akıcı. Legion’un riskli doğasına inanmayanlar için bir rota düzeltmesi gibi hissettiriyor.

Ana sorun, bir Legion DLC’si gibi hissettirmemesi… AMA ah Aiden işte… WRENCH bebeğim seni unutmadım. <3

İnceleme

Watch Dogs: Legion

8 Puan

İlk iki oyunu büyük bir zevkle oynadıysanız o zaman kesinlikle bu DLC'ye bir şans vermeniz gerektiği düşüncesindeyim.

ARTILAR

  • Aiden Geri Döndü!
  • Yan Görevler İlgi Çekici
  • Kişiselleştirme
  • Wrench Oyuna Fazlasıyla Renk Katıyor

EKSİLER

  • Oyun Stili Özelleştirme (Görevlere Yaklaşım Tarzı)
  • Ana Hikaye Güçlü Bir Zemine Sahip Değil

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 8
Exit mobile version