Vicarious Visions Blizzard Entertainment ile Birleşti

Amerika menşeli stüdyo artık Blizzard Albany oldu...

Vicarious Visions Blizzard Entertainment ile Birleşti

Son yıllarda Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 ve Diablo II: Resurrected oyunları ile gündeme gelen Vicarious Visions Blizzard Entertainment ile birleşti. Blizzard Albany olarak yeniden isimlendirilmiş olan stüdyo, yoluna artık Amerika menşeli şirketin bünyesinde ve onun oyunlarına odaklı olarak faaliyet gösterecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox Game Pass Ultimate Tek Abonelik Seçeneği Olabilir


Lisede öğrenim gördükleri sırada Karthik ve Guha Bala kardeşler tarafından 1991 yılında kurulmuş olan Amerika menşeli geliştirici, 2005 yılında bu yana Activision için yan kuruluş konumundaydı. Aradan geçen otuz bir yıllık süreçte daha çok Guitar Hero, Tony Hawk’s Pro Skater, Skylanders, Crash, Transformers, Destiny ve Call of Duty oyunları ile anılmıştı.

E3 2016 fuarında duyurulan Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ile bizi maziye modern görsellik ve kontroller ile yeniden döndüren Vicarious Visions, benzer bir performansı Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 ile de gösterdikten sonra, Blizzard Entertainment ile Diablo II: Resurrected üzerinde çalışmıştı. Bu aynı zamanda, geliştiricinin iki yüz çalışanı ile Amerika menşeli şirketinin oyunlarına ve girişimlerine adanmış bir destek stüdyosu haline geldiği anlamını da taşıyordu.

Vicarious Visions Blizzard Entertainment Bünyesine Katıldı

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru yapılan açıklama ile Blizzard Entertainment ile bir birleşmenin söz konusu olacağı duyurulmuştu. Yakın bir zaman önce yaşanan yeni gelişme ile de bu durum gerçekleşmiş oldu. Artık Vicarious Vision diye bir stüdyo yok ve bünyesindeki ekip, artık kendi oyunlarını geliştirme yetkisine sahip olamayacak. Bunun yerine Blizzard Entertainment oyunlarına odaklı olarak çalışma gerçekleştirecek.

Bu durum ayrıca geliştiricinin halihazırdaki projelerinin kesintire uğraması anlamına da geliyor. Tabii ki Microsoft satın alımı sonrasında yeni bir gelişme yaşanır mı bilinmez. Bunu da zaman ve alınacak olan yeni kararlar gösterecek. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version