Vefat Eden Arkadaşlarının Cenazesini Loot’ladılar

"Kravatını artık kullanamayacak; ben takarsam iş görüşmesinde +3 karizma kazanırım."

cenaze lootlama paul wesley

ABD’nin San Francisco kentinde akla hayale gelmeyecek bir cenaze töreni düzenlendi. Yakın zaman önce hayatını kaybeden Paul Wesley isimli oyuncunun cenaze töreninde arkadaşları, merhumun tabutundaki eşyaları bildiğiniz “loot”ladılar. Arkadaşlarının cenazesini loot’ladılar haberi ise birçokları tarafından tepkiyle karşılandı.

Batılı ülkelerde vefat eden kimi kişilerin naaşları, belirli süreyle ailelerine sergileniyor. Paul Wesley isimli oyuncunun naaşı da dün gece Adam’ın Cenaze Evi’nde düzenlenen törende ailesine ve arkadaşlarına gösterildi.

Törende merhum genç hakkında konuşmalar yapan arkadaşları, onun ne kadar iyi bir oyun sevdalısı olduğundan bahsettiler. Ardından naaşın üzerindeki değerli eşyaları paylaşarak, bir nevi cesedi “loot”lamış oldular.

“Yaşananlar hem acı hem de tatlıydı. Paul’u gerçekten özleyeceğim.” Gary Carson, “Gömüldükten sonra kravatına gerçekten ihtiyacı olmayacak; ama birkaç gün sonraki iş görüşmemde o kravat bana +3 karizma sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Paul’un bir başka arkadaşı Steven Maron ise gözyaşlarını silerken sadece “F for respect” diyebildi.

Akrabaları şaşkınlıkla izledi

Daha önce oyun oynamış kişiler yaşananlara anlam verebilirlerken, konudan uzak olanlar için manzara pek iç açıcı değildi.

“Akbabalar gibi tabutun üzerine üşüştüler” diyen Paul’un üzgün halası Paula Whitebrook, “Bir tanesi Paul’un ayakkabısını hışımla çekti ve dodge rate ile ilgili bir şeyler söyledi. Bir başkası ise Paul’un dedesine ait olan kol düğmelerini alarak, daha fazla critical damage vuracağından bahsetti.” dedi.

Oğullarının neredeyse çıplak kaldığını gören anne ve baba apar topar cenaze töreninin yapıldığı binanın dışına çıkarıldı.

Arkadaşları acılarını azaltmak için yapmış olabilirler

Oyun konusunda uzman psikologlar ise yaşananların, bir tür rahatlama sağladığı için yapıldığının altını çizdiler. Paul’un arkadaşları kendilerine katarsis ararlarken, “loot” olayı akıllarına gelmiş denildi.

“Dışarıdan bakınca bu törenin neden yapıldığını anlayabiliyorum” diyen Oyun Antropoloğu Dr. Dane Fenton, “Arkadaşları Paul’a ait olan değerli eşyaları alarak, onu onurlandırmak ve kendileri ile birlikte yaşatmak istemişler. Onu hayatta tutmanın bir yolu olarak, eşyalarını almayı seçmişler” ifadelerini kullandı.


Nintendo Switch Pro sızıntıları hayal kırıklığı ile sonuçlandı


Ayrıca Paul’ın arkadaşları sadece onun eşyalarını almakla kalmayıp, vasiyetini de yerine getirdiler. Paul’un yaşarken, bir Nintendo Switch ile birlikte gömülmek istediğini birkaç kere söylediğini hatırlatan arkadaşları, görevlerini yerine getirdiler. Paul’un tabutunun içerisinde bir Switch yerleştirildi ve öyle toprağa verildi.

Exit mobile version