Valorant CS:GO Yerine FPS Tahtına Oturabilecek mi?

Sen Valorant oynarsın ama, cenazene CS:GO gelir...

Gün geçtikçe Riot Games’in yeni fps oyunuyla alakalı elimize yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Biz Valorant’ı Overwatch benzeri bir oyun olarak beklerken yeni gelen görüntüler ile daha CS:GO vari bir oyunla karşı karşıya kaldık. Peki Valorant CS:GO ‘nun yıllardır süren krallığına son verebilecek güçte mi?

Bu yazımızda, elimizdeki bilgileri masaya koyarak artıları eksileriyle Valorant ve CS:GO karşılaştırması yapacağız. Lafı çok uzatmadan gelin ayrıntılarıyla bu iki oyunu masaya yatıralım.


İlginizi Çekebilir: TFT Set 3 Geldi! Yeni Complar, Herolar, Eşyalar Neler?


Valorant CS:GO Karşılaştırmasını Neden Yapıyoruz?

Yazımızın içinde youtube bağlantısı olarak bulabileceğiniz Rioter ”tonbalıklımakarna” nın bugün yüklediği videodan edindiğimiz bilgiler ışığında oyun tam da CS:GO’nun karşısına konulacak oyun kanaatine vardım. ”Silah seçim ekranları, belli bölgelere bomba kurma mekanikleri, hasar devamlılığı ve alınan hasara göre ölüm süreleri” bu kanaate varmamdaki en önemli konu başlıkları.

Valorant silahlar

Gördüğünüz gibi Overwatch oyununda bulunan, heroya özel silah sistemi yerine Valorant CS:GO’dan aşina olduğumuz tur başında, paramıza göre silah satın alma sistemiyle karşımızda. Herolar demişken hemen alttaki fotoğraftan, şuana kadar çıkacağı kesinleşen heroların listesini inceleyebilirsiniz.

Valorant’ı CS:GO’dan Daha İyi Yapan Şeyler Neler?

Öncelikle oyunun tabii ki 2020 yılında geliştiriliyor oluşu. Uzun zamandır geliştirilmekte olan oyun, günümüz oyuncu isteklerine göre tasarlanıp, profesyonel oyuncular ve yayıncılardan fikirler alınarak geliştirilmeye devam ediyor.

Ayrıca oyunun içine eklenen ”abartılmamış” skill sistemi, daha hızlı oynanış, arka plandaki hero bazlı hikaye ve competitive yoğunluğu kesin olarak Valorant’ı CS:GO’dan ayıran önemli maddeler.

Oyun kapalı betada oynanabilmeye başlandıktan itibaren çok daha sağlıklı karşılaştırmalar yapmaya başlayacağız, ancak şuanda elimizde bulunan bilgilere bakarak bile bir çok açıdan CS:GO’yu geride bırakacağı izlenimine kapılıyorum. Valorant CS:GO savaşı uzun yıllar devam edecek gibi gözüküyor.

E-Spor…

Bugün 100 kişiye ”League of Legends’ın başarısının sebebi nedir” diye sorsak, büyük bir çoğunluk E-spor’a yönelik yaptıkları yatırımlar ve aldıkları karşılık diyecektir. Rekabetin en yüksek seviyede olduğu oyun tarzı FPS’de ise Riot Games’in aynı başarıyı sağlayacağından şüphem yok.

Hem ülkemizde hem dünyada düzenleyecekleri E-Spor etkinlikleri ile de çok ses getireceğini düşündüğüm Valorant, bakalım bu konuda da CS:GO’yu geride bırakabilecek mi? Ön yargı kötü şey ama CS:GO’nun bu konuda büyük farkla geride kalacağını görür gibiyim…


İlginizi Çekebilir: Türk Halkı En Çok Hangi Oyunlara Para Harcıyor?


Sizlerinde Valorant CS:GO kıyaslamasındaki fikirlerinizi merak ediyoruz. Hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmında fikirleriniz görmeyi çok isteriz. Ayrıca Sosyal Medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımların altına da yorumlarınızı bekliyoruz.

Exit mobile version