Valorant’ın Arayüzü Baştan Aşağı Yenilenecek

Yeni güncelleme, haftaya geliyor...

Riot Games tarafından yapılan açıklama ile Valorant’ın arayüzü bütünüyle yenilenecek. Peki bizi ne gibi yenilikler bekliyor? Detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Steam Mobil Cihaz Uygulaması, Yıllardan Sonra Güncellendi


Daha çok League of Legends ile tanınan Riot Games, aşina olduğumuz türün dışına çıkarak Valorant ile karşımıza çıkmıştı. Unreal Engine 4 ile geliştirilmiş olan ücretsiz çok oyunculu taktiksel FPS oyunu, 2 Haziran 2020 tarihinde PC için yayınlanmıştı. Kısa süre içerisinde dünya genelinde popüler hale gelen Valorant, hem etkinlik hem de içerik anlamında da sürekli olarak destek görmeye devam ediyor.

Valorant’ın Arayüzü Değişiklikleri, 5.08 Güncellemesiyle Geliyor

5.03 güncellemesi ile ajan seçim ekranında değişiklikler yapmış olan ekip, oyunun yeni arayüzünde de çalışmalara başlandığını söylemişti. Yakın bir zaman önce yapılan yeni açıklama ile 18 Ekim 2022 Salı günü yayınlanacak olan 5.08 güncellemesinin, Valorant oyununun yeni arayüzüyle buluşacağımız güncelleme olacağı resmiyet kazanmış oldu.

Bahsi geçen değişiklik ile daha tutarlı bir görünümün ve fonksiyonelliğin sağlanacağını belirten Riot Games, oyunun temel akışına ilişkin fırsat yaratabilecek alanları inceleme hedefinde olduklarını söyledi. Ayrıca tasarım tercihlerinde tutarlılığı arttırmak, oyunun motorunda geliştirmeler yapmak, istemcinin belkemiğini belirlemek ve çoklu platforma uyumlu gezinme seçenekleri üzerinde durmak, önemli varsayımları sınamak amacıyla geniş kapsamlı keşifler gerçekleştirmek ve oyunun tarzını ve estetiğini üst seviyeye çıkartmayı istediklerini de dile getirdi.

Duyuruya ilişkin olarak yayınlanan ekran görüntülerinden birisi MVP ekranı oldu. Görsel açıdan zengin, canlı ve yeni arayüzler oluşturmak adına, yeni MVP ekranında kontrastın daha bol ve böylelikle istatistiklerin daha belirgin olduğu görülebiliyor.

valorant-mvp

Yeni lobi ekranında da ekip kontrastı arttırılarak, sahip oldukları kartları ve unvanları oyuncuların daha belirgin bir şekilde sergileyebilme fırsatı sunulacak.

Karşılaşma öncesi ekranda yapılan değişiklikler ile de takımların daha net görünmeleri, oyuncu kartları ve kademe rozetlerinin daha belirgin olması hedefinde olduğunu dile getirdi Riot Games.

Son olarak, 5.08 güncellemesinin yayınlandığı gün içerisinde yeni Valorant ajanı olan Harbour’un da oyuncular ile buluşması bekleniyor. Yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Exit mobile version