Unutulan PlayStation 4 Özel Oyunu: WiLD!

Nerede bu WiLD?

Sony‘nin unuttuğu ancak oyuncuların bir türlü unutamadığı WiLD, ne pazarlama aşamasına gelebilmiş ne de hak ettiği değeri görebilmiş bir oyun. 2014 yılında Gamescom’da tanıtılan yapım, geniş dünyası, güzel manzaraları ve oldukça eşsiz konsepti ile izleyenleri adeta hayrete düşürdü.

Tarih öncesi bir kıta boyunca çeşitli hayvanlara sahip olmak için Neolitik bir şamanın büyüsünü kullanmak oldukça ilginç bir fikir. Ayılar, kartallar, tavşanlar, kurtlar…

Tüm bunların kontrolünüz altında olduğunu düşünün. Açık dünya formatını oldukça benzersiz bir strateji ve eğlenceli bir sanat yönüyle harmanlamak oldukça dikkat çekici. Akıl almaz derecede saldırgan bir ortamda başarılı olmak için içgüdülerinizi ve sezgilerinizi kullandığınız bir oyun WiLD. Peki ne oldu bu oyuna? İptal mi edildi?


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy 7 Remake İnceleme


Unutulan PlayStation 4 Özel Oyunu: WiLD

WiLD, 2015 Paris Oyun Haftası’nda daha da detaylandırıldı, oyun sunum sırasında bizlere gerçek zamanlı olarak gösterildi ve oyuncunun stratejik bir şekilde hareket etmesi durumunda ne kadar derinlemesine bir oynanış dinamiği sunabileceğini kanıtladı.

Gördüğümüz kadarıyla geliştirme süreci de oldukça iyi gidiyordu. Paylaşılan demonun en heyecan verici noktası, oyuncunun, yağmacı bir ayının ön saldırısına öncü olarak rakip bir kabileyi dağıtmak ve rahatsız etmek için bir grup kuzgunu kullandığını göstermesiydi.

WiLDBu sunum sonrasında 2015’ten beri oyun sessizliğe bürünmüş durumda. Bir hevesle başlanan pazarlama kampanyasından bu yana tam tamına beş yıl geçti ve geriye sadece gösterilen oynanış videosunun kırıntıları kaldı. Bunun muhtemel bir plan olmadığını görmek için bir pazarlama dehası olmak gerekmez.

Eminim bir yerlerde büyük olasılıkla bir şeyler ters gitti. Elbette açık dünya oyunu yapmak oldukça zor bir iş ve öngörülemeyen engeller bu yolda geliştiricilerin karşısına çıkabilir. Wild Sheep Studio‘nun web sitesini kontrol ederseniz, bu oyunun varlığından başka bir şey öğrenemeyeceksiniz.

Bu noktada, oyunun artık iptal edildiği düşüncesine kapılabilirsiniz ancak 2019’da Sony Interactive Entertainment oyun için yeni bir marka tescillemesi yaparak dikkatleri üzerine çekti. Halihazırda oyunun artık PlayStation 4 için çıkışını gerçekleştirmeyeceği de bir gerçek.

Reddit ve benzeri platformlarda dolaşan dedikodulara göre WiLD, PlayStation 5 için tekrar yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkabilir ve hatta yeni nesil konsolun çıkış oyunlarından biri olabilir. Bu iddiaların asılsız çıkması durumunda ise artık WiLD için oyuncular ümidi kesebilir diye düşünüyorum.

Üzüldünüz mü? Üzülmeyin… Neolitik şamanın büyüsünü bir gün kullanabileceğimize hala inancım tam.

Güncelleme: Wild Sheep Studio resmi web sitesini güncelleyerek oyundan birkaç yeni konsept görsel paylaştı. Görseller dışında yeni bir bilgi yok. Oyunun hala geliştirme sürecinde olduğunu öğrenmiş olduk. Büyük ihtimalle sızıntılar doğru çıkacak ve oyun PlayStation 5 için çıkışını gerçekleştirecek. Paylaşılan görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Peki ya siz WiLD hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyun gün yüzü görebilecek mi dersiniz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer takipçilerimiz ile paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version