Unrecord, Görselliği ile Kafaları Karıştırdı

Sizce oyun mu, gerçek mi?

Unrecord, Görselliği ile Kafaları Karıştırdı

DRAMA tarafından hem geliştirilen hem de yayınlanan Unrecord için bir oynanış fragmanı yayınlandı. Geçtiğimiz yıl tartışmalara konu olan oyun, bu süreci devam ettiriyor. Görünüşe göre farklı bir tür FMV oyunu ile karşı karşıyayız. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dead Island 2 Çıkış Fragmanı Yayınlandı


Geçtiğimiz sene karşımıza çıkan Unrecord, sektörde büyük bir sükse yaratmıştı. Vücut kamerasından oynanan oyun, tek oyunculu birinci kişi perspektifinden oynanıyor ve bir polis memurunun hikayesini anlatıyor. Karmaşık bir davayı çözmeye ile uğraşır iken, hem taktik hem de dedektif yeteneklerimizi kullanarak başarıya ulaşmaya çalışacağız.

İlk Unrecord Fragmanı Yayınlandı

İlk görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, elbette kafalar karışmıştı. Kimileri görüntülerin oyun içi olduğunu savunur iken kimileri de gerçek olduğu konusunda ısrarcıydı. Bugün IGN Youtube kanalı üzerinden yayınlanan, iki dakikadan biraz fazla uzunlukta olup da erken safhadan alınmış olan oynanış video is bu tartışmalara bir odun daha attı diyebiliriz.

Sizin de gördüğünüz üzere, kamera açısının sonucu olarak, çatışmalar son derece etkileyici gerçekleşiyor. Bu da görüntülerin gerçek mi, yoksa oyun içi mi olduğu konusundaki tartışmaların sürmesine neden oluyor. Mesela bazı kullanıcılar bu kadar gerçekçiliğin fazla olduğunu, belirli bir yaşın altındaki kullanıcıları etkileyebileceğinden ötürü oyunun biraz törpülenmesi gerektiğini ve LiveLeak simülasyonu olduğunu düşünenler var.

Oyunda çatışmanın yanı sıra ayrıca karakterler ile etkileşime geçilebiliyor iken, Steam sayfasında yer alan detaylara bakılırsa, zorlu ahlaki seçimler de bizi bekliyor. Serbest nişan alma mekaniği ve el hareketlerinde herhangi bir sınırlamanın olmadığı da görülebiliyor. Hikaye anlamında ise ne seviyede bir derinliğin olacağı ise merak konusu; çünkü oyunun suç ve gerilim hikayelerinden esinlenildiğini söyleyelim.

Exit mobile version