Unreal Engine 5 Tren İstasyonu Videosu Kaçırmayın!

Gerçeğinden neredeyse farkı yok!

Unreal Engine 5 Tren İstasyonu Videosu Kaçırmayın!

Hiç şüphesiz ki Unreal Engine 5, gerçek ile sanal arasındaki farkı ayırt etmeyi iyice zorlaştıracak. Bugüne kadar gördüklerimiz bunun işaretini verir iken, 3B Çevre Sanatçısı Lorenzo Drago tarafından yapılan bir Unreal Engine 5 tren istasyonu çalışması ise hayrete düşürecek cinsten. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Portal Unreal Engine 5 ile Yeniden Yaratıldı


Mart ayında nihai versiyonu ile çıkışını gerçekleştirmiş olan yeni nesil grafik motoru, hiç şüphesiz ki biz oyuncuları bir hayli heyecanlandırıyor. Bunda bilhassa PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için yayınlanmış olan etkileşimli Matrix Uyanıyor deneyiminin etkisinin de büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan, oyun sektöründe de geliştirilme aşamasında olan ve geliştirme aşaması öncesi hazırlıkların yapıldığı oyunlardan yeni nesil grafik motoruna geçişler başladı. Yeni The Witcher ve Tomb Raider oyunları, The Day Before, Senua’s Saga: Hellblade II, S.T.A.L.K.E.R.: Heart of Chernobyl, Gears 6 ve Black Myth: Wukong, akla ilk gelenler oluyor.

Büyük oyunların haricinde, elbette Unreal Engine 5 ile ilgili bağımsız çalışmalar ile de karşılaşabiliyoruz. Mesela The Elder Scrolls V: Skyrim’un Riverwood bölgesi ve dün haberini sizlerle paylaştığımız Portal’ın Test Odası 00 da bunların sonuncuları olmuştu.

Unreal Engine 5 Tren İstasyonu Çalışması Gerçekçiliği Sorgulatıyor

Şimdi ise karşımıza 3B Çevre Sanatçısı Lorenzo Drago tarafından Toyama (Japonya) şehrindeki Etchu-Daimon tren istasyonu baz alınarak hazırlanan ve bizleri hayrete düşüren bir çalışma oldu. Geliştiricinin ArtStation hesabı üzerinden paylaştığı çalışma, Twitter üzerinde on milyondan fazla izlenmiş iken daha kaliteli halini Youtube üzerinden izleyebiliyorsunuz.

Drago tarafından belirtilene göre, modellemelerin, kaplamaların, ışıklandırmaların ve animasyonların tamamı kendi eseriymiş. Yeşillikler Quixel Megascans üzerinden alınmış iken, projede hiçbir şekilde Nanite kullanılmamış. Haliyle modellemeler standart düşük poligon akışı kullanılarak yaratılmış. Mümkün olabildiğince fotoğraf gerçekçiliğini yakalamak istediğini söyleyen sanatçı, tam bir orantı için kamera eşleşmesi kullanmış iken referanslara dikkat etmeye de özen göstermiş.

Eğer dilerseniz, videonun yanı sıra 3B Çevre Sanatçısı Lorenzo Drago tarafından ArtStation hesabında yayınlanan proje ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara buradan göz atabilirsiniz.

Exit mobile version