Unreal Engine 5 Teknoloji Demosu The Cavern Göz Alıcı Olmuş

Bizleri oldukça güzel deneyimler bekliyor...

Unreal Engine 5 Teknoloji Demosu The Cavern Göz Alıcı Olmuş

Gears of War geliştiricisi The Coalition, Unreal Engine 5 teknoloji demosu The Cavern ile yeniden karşımıza çıktı. Yüz ifadeleri, açık dünya yapısı ve sinematik sahneler ile dikkat çeken demonun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Tomb Raider Unreal Engine 5 ile Geliştirilme Aşamasında


Geçtiğimiz yıl içerisinde duyurulmuş olan Unreal Engine 5, dün düzenlenen State of Unreal 2022 sunumu ile eş zamanlı olarak yayınlanmıştı. Yeni Tomb Raider oyununun da geliştirilme aşamasında olduğunu ve Aralık ayında PlayStation 5 ve Xbox Series için yayınlanan ‘Matrix Uyanıyor: Bir Unreal Engine 5 Deneyimi’nin PC platformu için de yayınlandığını öğrendiğimiz bu sunum sırasında, birtakım yeni duyurular da gerçekleştirilmişti.

Temmuz ayı içerisinde bir açıklama yapmış olan Gears of War geliştiricisi The Coalition, serinin sıradaki oyununda Unreal Engine 5’i motorunun kullanacağını müjdelemişti. Hatta bununla da kalmamış ve yeni nesil motor ile hazırlanmış olup da karakter modellemesine odaklanılan bir teknoloji demosu yayınlamıştı. Dün ise State of Unreal 2022 sunumu sırasında yeni bir tanesi ile karşımıza çıkıldı.

Yeni Unreal Engine 5 Teknoloji Demosu Görsel Şölen Yaşatıyor!

The Cavern adı verilmiş olan bu yeni teknoloji demosunda ise yüz ifadeleri, açık dünya yapısı ve sinematik sahneler üzerinde durulmuş. Microsoft ve The Coalition tarafından yapılan açıklamaya göre, on milyonlarca çokgenin olduğu The Cavern, gerçek zamanlı olarak film kalitesindeki içeriklerin nasıl oluşturulabileceği ve görsel detaylarda yüz katlık bir sıçrayış gösteriliyor. Bununla birlikte, Epic Games ile yapılan Unreal Engine 5 işbirliği ve yeni nesil deneyimlerden neler bekleyebileceğimiz hakkında daha fazla bilginin ilerleyen zamanlarda verileceği söyleniyor.

 

Son olarak, halihazırda Unreal Engine 5 motoru ile oyun geliştirmekte olan şirketlerin isimleri de ortaya çıktı. Aralarında CD Projekt RED, Xbox, PlayStation, Ninja Theory, Tencent Games, Obsidian Entertainment, The Initiative, Codemasters, 2K Games, Devolver Digital, Obsidian Entertainment, Remedy Entertainment, Bloober Team, Splash Damage, Gearbox, Focus Home Interactive ve daha nicesinin bulunduğu devasa listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

Peki siz The Cavern teknoloji demosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan oyunlar sizi heyecanlandırıyor mu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version