Uncharted Serisi Sil Baştan Alınabilir

Bakalım ana karakter yine Nate mi olacak?

Son olarak Kayıp Miras ile karşımıza çıkmış olan Uncharted serisi, sil baştan alınıyor olabilir. Görünüşe göre Naughty Dog, gelecekteki Uncharted oyunları için oluşturduğu ekipler ile düğmeye basmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Uncharted Çalışmaları Başlamış Olabilir


İlk oyunu 2007 yılında çıkmış olan Uncharted serisi, bizi dünyanın dört bir yanına yolculuk ettiğimiz aksiyon ve mizah dolu maceralara çıkartmıştı. Bu maceralar, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu oyununda Nathan Drake ve 2017 yılında çıkan Kayıp Miras ile de Chloe Frazer için sona ermişti.

Serinin geleceği için neyin planlandığını bilmiyoruz, ama Naughty Dog stüdyosu bir geri dönüş yapmayı çok istediğini geçmişte de dile getirmişti. Ne var ki şimdilik resmi bir gelişme yaşanmış değil.

uncharted-legacy-of-thieves-collection-pc

Uncharted Serisi Geri Dönüyor

TheLeak.co sitesine yansıyan haberde, iki bağımsız kaynağın bu yılın başlarında Sony Interactive Entertainment şirketinin seriye beşinci bir oyun getirmek yerine bütünüyle sil baştan almaya karar verdiğini aktarmış.

Şimdilik geliştirici stüdyonun adı açıklanmamış, ama Naughty Dog stüdyosunun yardımcı konumunda bulunacağına dair bilgi bulunuyor. Muhtemelen Uncharted: Golden Abyss oyunundaki gibi bir durum söz konusu olabilir. Yan senaryolu oyun, Naughty Dog gözetiminde Bend Studio tarafından geliştirilmişti.

Geliştirilme aşamasının epey erken bir safhasında olunduğu da söylenir iken, ana karakterimizin bir kez daha Nathan Drake mi yoksa farklı bir karakter mi olacağı ise belirsizliğini koruyor. Görünüşe göre bunun için epey bir zaman bekleyebiliriz.

Bu yılın başlarında Naughty Dog stüdyosunun yeni Uncharted oyunları için yeni ekipler oluşturduğunu öğrenmiştik. Ne var ki birkaç ay sonrasında, Sony tarafından PlayStation Studios Visual Arts yardımı ile yeni bir geliştirme ekibinin oluşturmakta olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun da üzerinden çok geçmeden San Diego merkezli bir stüdyonun Naughty Dog ile sevilen bir markanın devamı üzerinde çalıştığı, yeni bir iş ilanı ile gün yüzüne çıkmıştı.

Exit mobile version