Üçüncü Horizon Oyunu için Çalışmalar Başlamış

Aloy hanım için dinlenmek yok...

Üçüncü Horizon Oyunu için Çalışmalar Başlamış

Guerrilla Games çatısı altında üçüncü Horizon oyunu için çalışmalar başlamış. Henüz geliştirilme aşamasına geçilmemiş olsa da, bizlere sunulacak olan devam hikayesi hakkında ipuçları veriliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Horizon Forbidden West İnceleme


Horizon: Zero Dawn, Guerrilla Games için yeni bir maceraya yelken açılan ilk oyun olmuştu. Bildiğiniz gibi oyuncuların gözünde Killzone serisi ile özdeşleşmiş olan Hollanda menşeli stüdyo, E3 2015 sırasında duyurduğu oyun ile daha önceden denemediği bir türe de el atmıştı. Her ne kadar kusurları olsa da, makinelerin istila ettiği bir dünyada geçen Horizon: Zero Dawn’un genel olarak çok beğenildiğini ve PlayStation platformunun çok satan oyunları arasında kendisine sağlam bir yer edindiğini söyleyebiliriz.

Devam niteliğinde olan Horizon: Forbidden West ise Şubat ayı içerisinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 için satışa sunulmuştu. İlk oyun başlattığı hikaye için bir tamamlayıcı olmasının yanı sıra, halihazırdaki konuyu fazlası ile derinleştirmiş ve hem serinin evreninde anlatılacak çok daha fazla hikayenin olduğunun işaretini vermiş hem de üçüncü bir oyun için açık kapı bırakır bir şekilde sona ermişti.

Üçüncü Horizon Oyunu Hakkında İlk İpuçları Geliyor

Peki Guerrilla Games bir devam oyunu için ne diyor? Söylenene göre, seride üçüncü bir oyunu göreceğiz. Ne var ki şu an için konsept aşamasındaymış, ama işlenecek olan konuya dair ipuçlarının ikinci oyunun finalinde verildiği de söyleniyor. Yakın bir zaman önce yapılan bir röportaj sırasında konuşan Yaratıcı Yönetmen Mathijs de Jonge, hikayenin dünyanın hem eski hem de bizim oynadığımız zamandaki halinin gizemini çözmeyle ilgili olduğunu söylüyor. Haliyle fazlaca fon hikayesi ve ana hikayenin yaratacağı yeni gizemler söz konusuymuş. Öte yandan, eski dünya ile ilgili işlemek istedikleri hikayeler de varmış.

Anlayacağınız üzere Horizon evreninden yeni bir oyunun çıkmaması için hiçbir neden yok. Hem zaten birçoğumuz bu seride yeni bir devam oyunu da görmeyi istiyoruz. Jonge ise ellerindeki bu zenginliği ana karakterimiz Aloy ile nasıl harmanlayacaklarına karar vermelerinin gerektiğini söylüyor. Bakalım serinin üçüncü oyunu somut bir şekilde ne zaman karşımıza çıkmaya başlayacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version