Ubisoft Siber Saldırıyı Ucuz Atlattı

Felaketin kıyısından dönüldü...

Insomniac Games sonrası bir başka büyük skandal yaşanacaktı, ama erken müdahale ile Ubisoft siber saldırıyı ucuz atlattı. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Büyük Insomniac Games Sızıntısı: Spider-Man 3, Venom ve Dahası!


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Insomniac Games, büyük bir siber saldırıya maruz kalmış ve 1.7 TB civarı veri çalınmıştı. Geliştirici stüdyonun gelecek planlarına ilişkin detayların ortaya çıktığı bu olayın etkileri devam eder iken, benzer bir durum ile Fransız yayıncının da karşı karşıya kaldığı söyleniyor. Ne var ki, görünüşe göre siber saldırı ucuz atlatıldı.

Ubisoft Siber Saldırıyı Ucuz Atlattı: Siber Güvenlik Ekibi Erken Davrandı

Insider Gaming sitesine yansıyan habere göre, firmanın siber güvenlik ekibi önemli miktardaki verinin olası bir şekilde çalınmasından önce ‘Threat Actor’u sistemlerinden temizlemişler.

Ubisoft Aktif Olmayan Hesapları Kapatıyor

vxunderground X hesabı üzerinden paylaşılan bilgiye bakılırsa, bilinmeyen bir Threat Actor, 20 Aralık 2023 Çarşamba günü Ubisoft sistemlerine sızmış ve kırk sekiz saat kadar orada kalmış. Bu süreçte de SharePoint, Confluence ve Microsoft Teams dahil, şirket içi sistemlerin tamamına erişimi varmış. Ta ki yönetici bir şeyin kapandığını ve erişimin kesildiğini fark edene kadar. Söylenene göre 900 GB boyutunda verinin sızdırılması hedefleniyormuş, ama erişim seviyesine rağmen siber güvenlik uzmanlarının erken müdahalesi ile erişimin kopması sonucu büyük bir skandalın kıyısından dönülmüş. Öyle ki, ortaya dökülen şeyler sadece neredeyse hiçbir şeyin görülemediği bir dizi ekran görüntüsü olmuş.

Belirtilene göre, Threat Actor’ın çalmaya çalıştığı verilerin Rainbow Six Siege ile bağlantılıymış. Şu an için ne tür bir içeriğin alındığı kesin olarak bilinememekle birlikte, vxunderground tarafından siber saldırı girişiminin başarısız olduğu söyleniyor.

Exit mobile version