Ubisoft’un Satın Alım Hazırlığında Olduğu İddia Edildi

Fransız yayıncı gelecek zamanda satın alınabilir...

Ubisoft'un Satın Alım Hazırlığında Olduğu İddia Edildi

Ubisoft’un satın alım hazırlığında olduğu gündeme geldi. Şimdilik konuya ilişkin resmi bir açıklama olmasa da, Bloomberg tarafından hazırlanmış olan bir rapor bu yönde bir gelişmenin yaşanacağına işaret ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft Önemli Bir İsmi Daha Kaybetti


Bildiğiniz gibi Microsoft’un Activision Blizzard satın alımı, önemli bir dönüm noktası olmuştu. Yaklaşık yetmiş milyar dolar gibi bir miktarın göz kırpılmadan verilmiş olmasının ardından, gözler piyasadaki diğer büyük şirketlere dönmüştü. Bu şirketlerin arasında elbette Ubisoft da var.

Şubat ayının sonlarına doğru analistler ve yatırımcılara yönelik olarak gerçekleştirdiği son finansal konferansında, yayıncının olası bir satın alıma açık olup olmadığı sorulmuştu. Üst Yönetici Yves Guillemot, o dönemde her şeyi göze almadıklarını ama gelen teklifleri de değerlendireceklerini dile getirdiği bir açıklamada bulunmuştu. Bu hafta içerisinde Bloomberg tarafından ortaya atılan bir rapor, yakın bir zamanda olası sürpriz bir gelişmenin ilk habercisi oldu diyebiliriz.

Ubisoft’un Satın Alım Hazırlığında Olduğu Söyleniyor

Konu hakkında bilgisi olan kişilerin aktardığı bilgilere dayalı olarak hazırlanan rapora göre, Blackstone Inc. ve KKR & Co. olmak üzere iki büyük özsermaye şirketinin adının geçtiği ama Fransız yayıncının henüz potansiyel alıcılar ile ciddi bir pazarlık için masaya oturmadığı söyleniyor. Bununla birlikte, ana ortağın da bir anlaşma için gönüllü olup olmadığı netlik kazanmış değil.

Yves Guillemot % 15 pay ile en büyük yatırımcısı konumundayken, Ubisoft hisseleri de Paris şehrinde geçtiğimiz yıldan bu yana % 41 oranında gerileyerek şirketin pazar değerini 4.8 milyar euro / 5.2 milyar dolar seviyesine düşmesine neden olmuştu.

Şu an için ne Blackstone Inc. ne de KKR & Co. temsilcisi yorum yapmaktan kaçınır iken, Ubisoft da şimdilik satın alım konusuna ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Fransız yayıncı tarafından gönderilen bir e-posta bildirisinde ise güçlü bir portföy oluşturulduğunu ve hızlı bir şekilde gelişen sektörde ortaya çıkacak fırsatlardan faydalanabilmek için iyi bir pozisyonda olduğu söylenmiş.

Bakalım önümüzdeki günlerde bu cephede ne gibi gelişmeler yaşanacak? Olası yeni gelişmeleri yakından takipte olacağız.

Exit mobile version