Ubisoft Oyun Fiyatları için Zam Düşünüyor!

60 Dolar Günleri Geride Kalabilir!

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Ubisoft oyun fiyatları hakkında bazı karamsar düşüncelere dalmış durumda.


Benzer İçerik: 50 TL Altı Oyunlar Listesi


Ülkemizdeki oyun fiyatları döviz kuru doğrultusunda sürekli olarak yükseliyor olsa da, yurt dışındaki üst kalite (AAA) oyunların fiyatları uzun yıllardır 60 Dolar seviyesinde seyrediyor.

Tabii ki oyun fiyatlarının yıllar boyunca aynı seviyede kalması geliştiriciler için pek de sevindirici bir gelişme değil. Nitekim enflasyon her geçen sene kazanılan net para değerini düşürürken, oyun geliştirme maliyetleri de sürekli olarak artıyor.

Watch Dogs: Legion Sistem Gereksinimleri

Ubisoft Oyun Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Ubisoft’un finansal dönem değerlendirme toplantısının ardından yapılan soru – cevap etkinliği sırasında, şirkete Nisan 2021 ila Mart 2022 dönemleri arasında oyun fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapmayı planlayıp planlamadıkları soruldu.

Ubisoft CFO’su Frederick Duguet söz konusu soruya verdiği cevapta “Fiyatlandırma açısından son çeyreğin rekabet dinamiklerini analiz ediyoruz ve hala yeni fırsatlara bakıyoruz.Ancak henüz herhangi bir karar vermedik.” dedi.

Yani mevcut olarak konu hakkında detaylı bir araştırma yaptıklarını belirten Duguet, şu an için bu konuda bir fikir birliğine varılamadığını vurguladı.

Şu sıralar bazı geliştiricilerin 70 Dolar fiyat etiketine sahip oyunlar yaptığını ya da bu yönde bir fiyat artışını işaret ettiklerini biliyoruz.


Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni nesil oyunlarda fiyatlarda bir artış görecek miyiz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version