Ubisoft Kurucu Ailesi Satın Alım için Harekete Geçmiş

Fransız yayıncı tam bir satın alım istemiyor gibi görünüyor...

Son gelen rapora göre, Ubisoft kurucu ailesi satın alım için bir hamlede bulundu. Şirketin kontrolünün başka bir tarafa geçmemesi için ortaklık anlaşmasının kovalandığı söyleniyor.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft 90 Oyunun Sunucusunu Kapattı


Yakın bir zaman önce Bloomberg tarafından yayınlanmış olan bir rapor ile Fransız yayıncının satın alım durumu gündeme gelmişti. Her ne kadar masaya oturulmamış olsa da, özel sermaye şirketleri Blackstone Inc. ve KKR & Co.’nun bu konuda istekli olduğundan bahsedilmişti.

Şu an için taraflar herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınır iken, ortaya çıkan yeni bir rapor ise bu satın alım gelişmesine farklı bir boyut kazandırıyor. Öyle ki, Fransız yayıncı tam bir satın alımdan yana değil gibi görünüyor.

Ubisoft Kurucu Ailesi Satın Yves Guillemot

Ubisoft Kurucu Ailesi Satın Alım Girişimini Engellemeye Çalışıyormuş

Birleşmeler ve satın alımlar ile ilgili haberler veren Dealreporter, Ubisoft’un kurucu Guillemot ailesinin şirketin kontrolünü elde tutar iken bahsi geçen özel sermaye şirketlerinden birisi ile ortaklık kurma yoluna gidebileceğinden söz ediyor. Bunun, Fransız yayıncının bütünüyle başka bir tarafın büyük çaplı satın alımına engel olmak amacıyla yapılmış bir hamle olacağı söyleniyor.

Bildiğinizi gibi yıllar önce Vivendi, Ubisoft’u satın alma girişiminde bulunmuştu. Bu bağlamda hisselerini arttırma yoluna gitmişti. Ülkedeki yasalara göre ise azami hisse oranı % 30 olursa, zorla bir satın alım gerçekleştirilebiliyor. Vivendi ise bu noktada % 25.15 pay sahibi olmuştu. Ne var ki gelen tepkiler üzerine geri adım atan medya kuruluşu, bütün Ubisoft hisseleri satmak durumunda kalmıştı.

Şu an ise bu durum epey farklı bir boyutta desek yanlış olmaz. Öyle ki, iş ortamı kültürü ve çalışanlar ile oyuncuları öfkelendiren NFT tutumu ile Fransız yayıncının epey sıkıntılı durumlara düştüğü hepimiz biliyoruz.

Şubat ayında gerçekleştirilen finansal konferans sırasında konuşan Ubisoft Üst Yöneticisi Yves Guillemot, Vivendi ile yaşanan husumetin ardından, satın konusuna bakış açılarının epey yumuşadığını belli eden bir yorumda bulunmuştu.

“Her daim çalışanlarımızın, oyuncularımızın ve hissedarlarımızın çıkarına kararlar alıyoruz. Ubisoft bağımsız kalabilir. Yeteneğe, sektör kademesine ve basın bildirilerinde gördüğünüz geniş popüler fikri mülkiyet portföyüne sahibiz. Fikri mülkiyetlerimiz, eğlence ve teknolojideki en büyük küresel oyuncular tarafından beğenildi. Buna ek olarak, eğer bizi satın alma teklifi olsaydı, yönetim kurulu bunu bütün hissedarlarımızın çıkarına olacak şekilde değerlendirmiş olacaktı tabii ki.”

Ancak son gelen rapor, şirketin kontrolünün kaybedilmemesinin istendiğine dair bir girişimin olduğunu ortaya koyuyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version