Ubisoft Çok Sayıda Kişiyi İşten Çıkarttı

Yüz yirmiden fazla kişi işsiz kaldı...

Son dönemde, pek çok sektörde olduğu gibi oyun sektöründe de işten çıkartma haberleri ile karşılaşmıştık. Crystal Dynamics, BioWare, Epic Games, Team 17, CD Projekt RED, Microsoft, Riot Games, Unity, Naughty Dog ve Telltale Games, pek çok isim ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Bu haberlerin sonuncusu da Fransız yayıncıdan geldi. Ubisoft çok sayıda kişiyi işten çıkarttı.


İlginizi Çekebilir: The Expanse Oyununun Steam Tarihi Duyuruldu


Oyun Sektörü Etkilenmeye Devam Ediyor: Ubisoft Çok Sayıda Kişiyi İşten Çıkarttı

Şirket tarafından VGC sitesine yapılan açıklamada, geçtiğimiz birkaç ayda pek çok ekibin operasyonları basitleştirmek ve ortak verimliliğin arttırılmasını sağlamanın yollarını araştırdıkları söylenmiş. Bunun ana sebebi ise elbette uzun vadeli başarı için daha iyi bir konumda bulunabilmek.

Assassin's Creed Nexus VR'ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Bunun sonucunda da Kanada stüdyolarının genel ve idari işlevler yeniden düzenlenmiş, Montreal şehrindeki görsel efekt (VFX) stüdyosu ve küresel bilgi teknolojileri ekibinin sayısı azaltılmış. Bu da 124 pozisyonu etkilemiş.

Bu duyuru sonrasında Ubisoft yetkilileri ile görüşen Kotaku sitesine, işten çıkartılmak zorunda kalınan bireylerin şirkete sundukları destekten dolayı teşekkür edilir iken, geçiş sürecinde de meslektaşlarına kapsamlı bir desteğin sunulacağı söylenmiş. Buna ek olarak, yeniden yapılanmanın üretim ekiplerini etkilemeyeceği de söylenmiş.

Exit mobile version