Twitch Açıklama Yaptı: Dekolte Yasak Değil!

He unutmadan, erkek iç çamaşırı yasak.

Uzun yıllardır tartışmalara neden olan Twitch’in çıplaklık politikasıyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Aldığı geri dönüşler ve tepkilerden sonra zorunlu olarak politikasını açıklamak zorunda kalan Twitch bir çok tartışmayı sonlandıracak gibi duruyor. Peki Twitch açıklama yaptı ancak bu açıklamanın ayrıntıları neler? Bu ayrıntılar ve geçmişte yaşanmış benzer tip durumlar ile ilgili örnekleri haberin devamında bulabilirsiniz. Konu ile alakalı fikirlerinizi yorumlarda görmeyi çok istiyoruz.


İlginizi Çekebilir: Gears 5 Bu Hafta Ücretsiz Oluyor!


twitch açıklama yaptı

Twitch Açıklama Yaptı, İşte Açıklamanın Detayları

Yapılan açıklamaya göre yasak olan durumlar kesin bir dille belirtildi. Her iki cinsiyet için de genital bölgelerin gösterilmesi tamamiyle yasak ve kalıcı ban sebebi.

Kadınlarda üste giyilen kıyafetin belirli sınırları var, ancak dekolte kesinlikle yasak değil. Buradaki ayrıntı kadın göğüs bölgesindeki ekstra ayrıntılar ile ilgili. Dekolte serbest olsa da bunun bir sınırı var ve bu sınır o bölgedeki ekstra gösterilebilecek bölgelerce kısıtlanıyor.

Erkek yayıncılarda ise kurallar daha katı. Herhangi bir erkek yayıncının üstünü çıkararak kamera açık şekilde yayın yapması geçmişte yasaktı. Bu kuralla ilgili herhangi bir açıklama olmadığı için, halen erkek yayıncıların üzerlerini çıkarmalarının yasak olduğunu anlıyoruz.

Geçmişte yaşanan bir olaya baktığımızda, ”Amouranth” adlı kadın yayıncının yayın esnasında ”istemsizce”(!) genital bölgesinin gözükmesi sonucu Twitch’den uzaklaştırıldığını görmüştük. Ancak kısa bir süre içerisinde bu yasak kaldırılarak kendisi tekrardan yayınlarına devam etmişti. Bu tip bir ekstra imtiyaz sağlandıktan sonra Twitch kurallarının ne kadar önemseneceği de ayrı bir tartışma konusu.


Türkiye’de yaşanan bir olayda ise, Türkiye’nin en eski ve sevilen yayıncısı Jahrein, Twitch tarafından uyarıya maruz bırakılmıştı. Yayın içeriğinin gereği ve Twitch chatinin yönlendirilmesi amacıyla verdiği sözü yerine getiren Jahrein, görselde de göreceğiniz pozu vermişti. Bu poz yüzünden ihtar alan Jahrein ve Amouranth olayındaki kıyaslamayı takipçilerimize bırakıyoruz.


İlginizi Çekebilir: Oyunlar Bağımlılık Yapar mı? Neden Oyun Oynuyoruz?


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version