Türkiye’de Oyun Satışları En Yüksek Seviyesini Gördü!

2021'de Türkiye’de oyun satışları en yüksek seviyesini gördü.

Yıllık satış verilerine göre Türkiye’de oyun ve oyun içi satışlar 2021 yılında en yüksek seviyesine ulaşarak rekor tazeledi. Satışlar 2020’de de bir önceki yıla göre yüzde 29 gibi beklenenin üstünde bir artış göstermiş ve ülkemizdeki en yüksek seviyesine ulaşmıştı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Türkiye’nin İlk Kamu Destekli Oyun Kuluçka Merkezi OGEM Açıldı!


Türkiye’de Oyun Satışları Tavan Yaptı

Açıkladığı oyun satış raporlarıyla oyun sektörünün durumunu gözler önüne seren e-ticaret platformlarından oyunfor.com, 2021’in son günlerine yaklaşırken tüm bir yılın oyun ve oyun içi satış verilerini açıklayarak ülkemizde 2021 yılının sektör için nasıl geçtiğini anlamamıza olanak sağladı. Açıklanan veriler doğrultusunda 2021 yılında oyun satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 17’lik bir büyümeyle ülkemizdeki en yüksek seviyesine ulaşarak rekor tazeledi.

Satışlar, 2020’de de bir önceki yıla göre yüzde 29 gibi beklenenin üstünde bir artış göstermiş ve ülkemizdeki en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Paylaşılan verilere göre yılın şampiyonu PUBG Mobile oldu. Oyunfor’un yıllık oyun ve oyun içi satış verilerinden hareketle hazırlanan ‘2021’de en çok ciro yapan oyunlar’ listesinin ilk sırasını ünlü mobil battle royale oyunu PUBG Mobile alırken en çok ciro yapan ikinci oyun yine bir mobil battle royale oyunu olan Garena Free Fire oldu.

Paylaşılan listeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2021’de En Çok Ciro Yapan 20 Oyun:

Listede ünlü oyun yapım ve dağıtımcısı Riot Games’in e-spor arenasında yoğun ilgi gören oyunları League of Legends ve Valorant; Türk oyunseverlerin yıllardır vazgeçemediği World of Warcraft ve Metin 2 gibi kült MMORPG oyunları; FIFA, PES, FM gibi klasikleşen futbol oyunlarının yeni sürümleri ve beklentilerin altında kalarak tüm oyun dünyası tarafından sert eleştirilere maruz kalan Cyberpunk 2077 de bulunuyor.

Oyun satışlarının kategori olarak dağılımı:

                           2019    2020   2021

Peki siz bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version