Türkiye’de Xbox Oyunu Hediye Etme Seçeneği Kaldırıldı

Gözler Microsoft'a döndü...

Yaşanan yeni gelişmeye göre, Türkiye’de Xbox oyunu hediye etme seçeneği şu anlık kullanılamıyor. Bunun geçici mi yoksa kalıcı mı olduğuna dair bir açıklama yapılmış değil.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Kasım 2022 Oyunları Açıklandı


Bildiğiniz gibi, dijital oyun satan mağazalarda kullanıcıların satın alımların yanı sıra arkadaşlarına oyun hediye etmelerine de olanak tanınıyor. Bu sayede, beğendiğiniz bir oyunu arkadaş(lar)ınızın da oynamasını istediğiniz takdirde sürpriz yaparak gönderebiliyorsunuz.

Yakın bir zaman önce de Microsoft mağazasında ilginç bir gelişme yaşandı. Öyle ki bölgesel fiyatlandırma konusunda karar değişikliğine gitmemeyi seçen Amerika menşeli şirket, Arjantin ve Türkiye mağazalarındaki oyun hediye etme seçeneğini kaldırma yoluna gitti.

microsoft-hediye-etme-seçeneği-kaldirildi

Türkiye’de Xbox Oyunu Hediye Etme Seçeneği Kalktı

SomosXbox sitesi tarafından fark edilen bu detaya göre, mağazadan yapacağınız satın alım sırasında ilgili ‘Hediye olarak satın al’ seçeneği görünmüyor. Yapılan şikayetlerin ardından Microsoft cephesinden herhangi bir geri dönüş yapılmış değil. Ayrıca bunun teknik bir sorundan kaynaklı mı, yoksa kalıcı bir durum mu olduğu da bilinmiyor.

Son zamanlarda bu iki mağazaya erişim sağlanarak hediye yoluyla yapılan satın alımların ardından, bu oyunlar alternatif e-posta hesapları ile yüksek fiyata yeniden satılabiliyor. Görünüşe göre Microsoft bu durumu fark etmiş ve bir engel koymayı istemiş. Ne var ki resmi bir açıklama yapılmadan, yaşanan bu gelişmenin arkasındaki gerekçeyi tam olarak bilmemizin imkanı yok.

Benzer bir durum, hediye olarak satın alma durumunda da yaşanıyor. Mesela Türkiye dışında yaşayan oyuncular, VPN kullarak ülkemizden ucuza oyun satın alabiliyorlar ve bu da geliştiriciler ve yayıncılar için büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu bağlamda da Hogwarts Legacy ve Marvel’s Midnight Suns gibi oyunlar henüz ülkemizde ön-siparişe dahi açılmış değil.

Exit mobile version