Türk Oyun Şirketi Ubik Studios, Leila ve Untimely Hidden: Patara Oyunlarıyla Geliyor

Sektör için iki taze kan!

Türk Ubik Studios Leila ve Untimely Hidden Patara ile Geliyor

Ülkemizi sektörde temsil edecek olan stüdyolardan Türk oyun şirketi Ubik Studios, Leila ve Untimely Hidden: Patara ile oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Her iki oyun için de merak edilen detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Age of Mythology: Retold Türkçe Dil Desteğiyle Bu Yıl Çıkıyor


2022 yılında kurulmuş olan İstanbul merkezli Ubik Studios, bünyesindeki on bir geliştirici ile hikaye anlatımlı Point & Click türündeki Leila ve Gizli Nesne bulmaya odaklı Untimely Hidden: Patara ile oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Steam mağazası üzerinden erişim sağlayabileceğiniz 2024 yılının ikinci çeyreğinde çıkacak olan Leila’yı demosunu indirip de deneyebileceğiniz gibi, her iki oyunu da istek listenize alabiliyorsunuz. Ubik Studios tarafından her iki oyuna ilişkin detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Türk Oyun Şirketi Ubik Studios, Leila ve Untimely Hidden: Patara Üzerinde Çalışıyor

Ubik Studios’un bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı Leila, aynı zamanda stüdyonun da ilk işi olma özelliğini taşıyor. Oyuna da adını veren 40’lı yaşlardaki bir kadın karakteri merkezine alan Leila, bulmacalar yardımıyla ilerleyerek kahramanının hayat hikayesini deneyimlemeyi sağlıyor. Oyuncular, Leila’nın bir orman olarak tasarlanmış zihninin içine girerek hayatındaki dört farklı on yılı ziyaret ediyor ve içinde pek çok duyguyu barındıran bu hikayeyi birbirinden ilginç puzze’ları çözerek tamamlamaya çalışıyor. Leila’nın çeşitli metaforlarla süslenmiş öyküsünü bir dış ses yardımıyla takip etmek ve anlatıyı hem görsel hem de işitsel olarak benzersiz bir biçimde tecrübe etmek mümkün. Neredeyse tamamı geleneksel 2D animasyonla üretilmiş bölüm sonu sinematikleri Leila’nın hayatını bir film estetiğinde izlemeye olanak verirken oyun içi animasyonlar ise hikayenin eğlenceli ve dinamik bir biçimde ilerlemesini sağlıyor.

Ubik Studios ilk oyunu Leila’nın demosu ile çeşitli fuar ve organizasyonlara katıldı ve bunlardan olumlu yorumlar ve övgülerle ayrıldı. GameX 2023’te ilk kez demosunu oyunseverlerle buluşturan stüdyo, Gaming İstanbul 2023 Indieway Ödülleri’nde 3.lük ödülünü kazandı. Stüdyo, Steam’de yerli oyunların sahne aldığı Land of the Crescent: Games from Turkey etkinliğine katıldı ve Ekim ayında düzenlenen Steam Next Fest’te yer alarak Leila’yı hem canlı yayınlarla globale tanıttı hem de oyunun demosunu online olarak dünyanın dört bir yanındaki oyun severlere sunma fırsatı yakaladı. Stüdyo oyunlarını, Steam’in yanı sıra başta Nintendo Switch olmak üzere farklı platformlarda da çıkarmayı hedefliyor. Şirket ayrıca kapsayıcı olabilme hedefleri doğrultusunda oyunlarına çeşitli erişilebilirlik seçenekleri eklemek için de çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul merkezli genç bir bağımsız oyun stüdyosu olan Ubik Studios, üzerinde çalıştıkları yeni oyunları Untimely Hidden’ı oyun severlere duyurdu! Gizli nesne türündeki oyun, ilgi çekici fragmanı ve eğlenceli görsel stiliyle dikkat çekiyor.

2024 yılı içinde çıkması planlanan zaman yolculuğu temalı Untimely Hidden, geçtiğimiz günlerde Steam kütüphanesindeki yerini aldı. Ubik Studios, bir yılı aşkın süredir hazırlıklarını sürdürdüğü ilk oyunu Leila’yı da yine bu yıl içinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Stüdyo böylece, hikaye tabanlı point and click türündeki oyunları Leila’dan sonra başka bir türde de iddialı olduğunu göstermiş oldu.

Untimely Hidden aynı zamanda, farklı mekanlarda geçmesi planlanan bir dizi oyundan oluşacak serinin ilk oyunu olma özelliği de taşıyor. Patara Antik Kenti’ni kendine fon olarak alan ilk oyunun hazırlıkları sırasında kentin arkeolojik kazı envanterleri incelendi ve detaylı bir çalışmayla yapıların orijinal haline sadık kalınarak çeşitli mimari modeller oluşturuldu. Stüdyo, serinin her yeni oyununda Türkiye’deki bir başka antik kenti odağına almayı amaçlıyor.

Untimely Hidden’da Paradoksal Anakronizmle Savaş Teşkilatı P.A.S.T’ın 247 numaralı ajanı Jaxon ile birlikte Patara Antik Kenti’ne doğru bir zaman yolculuğuna çıkacak ve uzay-zaman sürekliliğini bozan baş düşmanı Nova’yı yakalaması için ona yardımcı olacaksınız.

Eğlenceli ve gözüpek ajan Jaxon ile beraber Nova’nın yarattığı karmaşayı düzeltmek ve dünyayı tekrar güvenli bir hale getirmek için dört bir yana gizlenen nesneleri bulmaya çalışacağınız bu benzersiz macerada, Jaxon’a yapay zeka yol arkadaşı KronoDex yardımcı olacak. İkili, birlikte işleri yeniden yoluna koymak ve Patara’ya derin bir nefes aldırmak için birlikte mücadele edecek.

Tamamı elle çizilen ve 2D geleneksel animasyonla zenginleştirilen Untimely Hidden, stüdyonun kapsayıcılık politikası doğrultusunda aynı zamanda açıklamalı altyazılar, renk körü modu ve tek tuşla oynanabilirlik gibi pek çok erişilebilirlik seçeneğine de sahip olacak. Oyun, Nintendo Switch ve Xbox platformlarında da yer alacak.

Untimely Hidden’ı Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve son derece keyifli fragmanını seyredebilirsiniz.

 

Exit mobile version