Toys for Bob Yeniden Bağımsız Geliştirici Oldu

Yine, yeni, yeniden...

Yakın bir zaman önce yaptığı duyuru ile Toys for Bob yeniden bağımsız geliştirici haline geldi. 2000 – 2005 arasındaki özüne dönen stüdyo, sıradaki oyunu üzerinde de çalışmaya başlamış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Saber Interactive Embracer Group ile Yollarını Ayıracak


Merkezi Novato (California) şehrinde olup da 1989 yılında kurulan Toys for Bob, 2000 yılına kadar Crystal Dynamics çatısı altındaydı. 2005 yılına kadar bağımsız olarak yoluna devam etmiş olan stüdyo, sonrasında Activision tarafından satın alınmıştı. 

Crash Bandicoot, Skylanders, Spyro ve Star Control markaları ile tanınan geliştirici, yakın zamandaki Activision Blizzard şirketinde yaşanan işten çıkartmalardan da etkilenmişti. Hatta kapatılması dahi gündeme gelmişti. 

Toys for Bob Yeniden Bağımsız Geliştirici Olduğunu Duyurdu

Saber Interactive ve Gearbox şirketlerinin bağımsız olma yoluna gitmeleriyle ilgili gelişmelerin yanı sıra, Toys for Bob da aynı yola girdi. Bunu resmi sayfaları üzerinden “We’re going indie!” şeklinde duyuran stüdyo, Activision çatısı altından çıkıyor ve köklerine dönüyor. 

Toys for Bob Yeniden Bağımsız Geliştirici Oldu “Yıllar boyunca, tüm oyuncuların içindeki çocuk için sevgiden, eğlenceden ve kahkahadan ilham aldık. Skylanders’ta yeni fikri mülkiyet ve donanım teknolojilerine öncülük ettik. Spyro Reignited Trilogy’de sınıfının en iyisi uyarlamalar için çıtayı yükselttik. Crash Bandicoot’u yenilikçi ve eleştirmenlerden iyi yorumlar alan yeni zirvelere çıkarttık. 

Aynı coşku ve tutkuyla, stüdyoyu ve gelecekteki oyunlarımızı bir sonraki seviyeye çıkartmak için uygun zamanın geldiğine inanıyoruz. Bu fırsat, küçük ve çevik bir stüdyo olduğumuz köklerimize geri dönme olanağı tanıyacak.” 

Açıklamanın devamında ise yeni oyunun geliştirilme aşamasının erken bir safhasında olduklarını söyleyen Toys for Bob, ekibin yeni hikayeler, karakterler ve oynanış deneyimleri ile karşımıza çıkmak için sabırsızlandığını da söylüyor. Ayrıca Microsoft ile olası bir iş birliğinin de yollarını arıyorlarmış. 

Exit mobile version