The Witcher 3 Steam Oyuncu Sayısı Yükselişe Geçti

Dizinin ikinci sezonu, oyuna yaradı...

The Witcher 3 Steam Oyuncu Sayısı Yükselişe Geçti

The Witcher 3 Steam oyuncu sayısı büyük bir sıçrayış yaşadı. Bunun arkasındaki neden ise elbette ikinci The Witcher sezonu. Peki aktif oyuncu sayısı ne seviyede? Detaylar haberimizde?


İlginizi Çekebilir: The Witcher 3: Wild Hunt Hileleri (PC)


Bildiğiniz gibi CD Projekt RED tarafından geliştirilen oyun serisi, Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski tarafından yazılan aynı isimli kitap serisine dayandırılıyor. Anlatılan hikaye için bir devam niteliği taşıyan serinin ilk oyunu 2007 yılında çıkmış iken, güncel oyun The Witcher 3: Wild Hunt ise 2015 yılı içerisinde bizlerle olmuştu.

Hem kitap hem de oyun serisinin hatırı sayılır bir başarı elde etmesinin ardından Lauren Schmidt Hissrich tarafından yaratılan televizyon dizisi, ilk sezonu ile 2019 yılının Aralık ayında Netflix üzerinden yayınlanmıştı. Sekiz bölümden oluşan ikinci sezon ise 17 Aralık 2021 Cuma günü bizlerle buluşturulmuştu.

Görünüşe göre yeni sezonun başlaması ile The Witcher 3: Wild Hunt oyununa büyük bir akın başlamış durumda.

The Witcher 3 Steam Oyuncu Sayısı Ne Kadar Oldu?

Steam veri tabanı tarafından ortaya koyulana göre, tepe noktası dün yani 1 Ocak 2022 Cumartesi günü TSİ 20:00 sıralarında 71.128’i görmüş durumda. Biz bu haberi yazarken ise bu sayı 55.506 idi. Ne var ki PlayStation, Switch ve Xbox konsollarındaki sayı bilinmediği için bütün platformlar kapsamındaki rakam belirsizliğini koruyor. Ancak genel olarak seriye ilginin yeniden arttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ancak bu artışın, Steam açısından konuşacak olursak şimdiye kadar olan en büyük sıçrayış olduğunu söyleyemiyoruz. Çünkü ilk sezonun yayınlanmasından sonra, oyuncuların her üç oyuna da akın etmesine ek olarak, The Witcher 3: Wild Hunt aktif oyuncu sayısı da 103.329’u görmüştü. Bakalım üçüncü sezonun yayınlanması sonrasında ne gibi bir durum ile karşılaşacağız?

The Witcher 3: Wild Hunt Konusu

Oyunun konusuna göre Nilfgaard İmparatorluğu Kuzey Krallığı’na saldırarak büyük bir tahribata yol açıyor. Geleceğin ne getireceğiniz bilinmediği bir zamanda, dünya büyük bir kargaşanın içerisindeyken daha karanlık ve daha ölümcül bir güç ortaya çıkıyor. Wild Hunt (Vahşi Av) adı verilen bu uhrevi güç özellikle bir kişiyi aramaktadır. O da kendisini Geralt’a adanmış olan bireysel bir Kader, Geralt’ın akrabası olduğunu düşündüğü bir ruhtur.

Exit mobile version