The Stanley Parable Yıllar Sonra Yenilenerek Geri Dönüyor

Oyunu henüz denemediyseniz, treni kaçırmış sayılmazsınız...

The Stanley Parable Yıllar Sonra Yenilenerek Geri Dönüyor

Eskilerin unutulmazlarından olan The Stanley Parable, birçok kez ertelenmenin ardından, önümüzdeki ay içerisinde daha gelişmiş olarak geri dönüş yapacak. Peki yeni çıkış tarihi ne ve bizi ne gibi değişiklikler bizleri bekliyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Valve Yeni Half-Life Oyunları Yapmak İstiyor


Davey Wreden tarafından tasarlanmış olan etkileşimli drama ve yürüme simülatörü olan The Stanley Parable, esasen Half-Life 2 için ücretsiz bir mod olarak yayınlanmıştı. Daha sonradan Wreden, William Pugh ile Galactic Cafe stüdyosu adı altında Source motorunu kullanarak oyunu yeniden yapmış ve bağımsız olarak yayınlamışlardı.

The Stanley Parable’da, İngiliz aktör Kevan Brighting anlatımı ile yüzlerce çalışandan biri olan Employee 427 (Çalışan 427) yani Stanley isimli sessiz bir karakteri yönetiyorsunuz. Göreviniz, bilgisayar ekranındaki verileri izlemek hiçbir şeyi sorgulamadan tuşlara basmaktı. Günün birinde ekranın kapanması sonrasında, binayı keşfe çıkmaya başlıyorsunuz.

Hikayede aşamada kaydettikçe, farklı gidişatlar ile karşılaşıyorsunuz. Tercihen anlatımcının önerilerine kulak verebiliyorsunuz ve seçimlerinize bağlı olarak farklı bitişler görebilmeniz mümkün oluyor.

The Stanley Parable Yıllar Sonra Geri Dönüşe Hazırlanıyor!

Geliştiriciler Galactic Cafe ve CROWS CROWS CROWS tarafından yapılan duyuruyla, on yıla yakın bir sürenin ardından, Ultra Deluxe versiyonu ile geri dönüşe hazırlanılıyor. Bu versiyonun esasen 2019 yılı içerisinde satışa sunulması hedefleniyordu. Ne var ki birçok kez ertelenmişti. Şimdi ise PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One ve Xbox Series için hazırlanmakta olan Ultra Deluxe, yeni bir aksilik yaşanmaz ise 27 Nisan 2022 tarihinde bizlerle olacak.

Orijinal oyunun içeriğinin korunacağı The Stanley Parable: Ultra Deluxe, yeni seçimler ve buna bağlı olarak yeni bitişler ve keşfedilecek yeni sırlar ile dünyayı biraz daha genişletecek. Modern teknolojiye uygun olarak görsel açıdan da gelişeceği söylenen oyuna, metin yerelleştirmesi, renk körlüğü seçenekleri ve içerik uyarları dahil erişilebilirlik özellikleri de eklenecek.

Duyuruya özel olarak yayınlanmış olan çıkış tarihi fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe Sistem Gereksinimleri

En Düşük Gereksinimler

 

Exit mobile version