The Quarry Oyun Bitişleri Sayıca Çok Fazla Olacak

Until Dawn kadar olmasa da, iyi bir sayı...

The Quarry Oyun Bitişleri Sayıca Çok Fazla Olacak

The Quarry oyun bitişleri açısından da stüdyonun Until Dawn sonrasındaki bir diğer büyük oyunu olacak. En azından Oyun Yönetmeni Will Byles öyle söylüyor. Biraz daha açacak olursak, yüz seksen altı bitişin olacağı belirtilmiş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Quarry için 30 Dakikalık Oynanış Videosu


Supermassive Games stüdyosunun büyük çıkışını yakaladığı Until Dawn, her ne kadar büyük ölçüde aşina olduğumuz bir hikaye yapısı sunmuş olsa da, epey iddialı tanıtımlar ile karşımıza çıkmıştı. Bunlardan bir tanesi de oyun bitişlerinin sayıca bir hayli fazla oluşuydu. Kelebek etkisinin yoğun bir şekilde kullanıldığı korku oyununda, karakterler arası ilişkilere ve izlenen gidişatlar dahil farklı seçimlere bağlı olarak tamı tamına iki yüz elliden fazla bitişin olduğu söylenmişti.

Until Dawn sonrasında gelen ve kısa hikayelerden oluşan The Dark Pictures Anthology, Devil In Me ile final yapmaya hazırlanır iken bildiğiniz gibi The Quarry duyurusu yapılmıştı. Verilen detaylar ile Until Dawn izlenimi yaratan bu oyunun da sayıca fazla bitiş içerip içermeyeceği, merak edilen konular arasında yer alıyordu.

The Quarry Oyun Bitişleri Sayısı ile Adından Söz Ettirecek

IGN tarafından yapılan bir röportaj sırasında konuşan Oyun Yönetmeni Will Byles, oyunu film senaryosu gibi yazdıklarını söylüyor. Normalinde aktörler yüz sayfalık senaryoya aşina olsalar da, The Quarry senaryosu bin sayfadan oluşuyormuş. Günde elli sayfanın çekildiğini dile getiren Byles, aktörlerin yeni oyun gidişatları yaratabilmek için değişken durumlara reaksiyon gösterdikleri sayıca fazla çekimin olduğunu da sözlerine ekliyor.

Mesela bir karakter ile oynarken, çoklu gidişattan birini seçtiğinizde karakter ölüyor diyelim. Diğer gidişatı seçtiğinizde, karakteriniz hayatta kalamayacak olsa bile başka biriyle karşılaşabiliyor. Her iki durumda da yeni veya alternatif diyaloglar ve cevaplar söz konusu oluyor. Tüm bunlar hesaba katıldığında, karakterler için yüz seksen altı farklı bitiş ortaya çıkıyormuş. Bu bitişler sadece karakterlerin ölmeleri veya hayatta kalmaları ile sınırlı değil, senaryo boyunca yaşanacak hikayeler de çok çeşitli olacakmış.

Her ne kadar muazzam bir sayı ile karşı karşıya olsak da, hepsinin de birbirinden farklı sonlar olmayacağını tahmin etmek zor değil. Ancak bu, belirgin farklılıkların yaşandığı sonlar görmeyeceğimiz anlamına da gelmiyor.

PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için geliştirilmekte olan The Quarry, 10 Haziran 2022 tarihinde satışa sunulacak. Ülkemizde Türkçe altyazı ve arayüz desteği ile oyuncular ile buluşacağını bir kez daha hatırlatalım.

Exit mobile version