The Last of Us Remake Çıkış Platformları Sızdırıldı

The Last of Us Remake sıradaki sürpriz olacakmış gibi görünüyor...

The Last of Us Remake Çıkış Platformları Sızdırıldı

The Last of Us Remake çıkış platformları sızdırılmış gibi görünüyor. Her ne kadar ortada resmi bir açıklama olmasa da, sızdıran kişinin önemli bir itibarının olması ihtimali bir hayli yükseltiyor. Detaylar haberimizde.


İlginiz Çekebilir: State of Play Yayını Sırasında Gösterilenler (3 Haziran)


Geçtiğimiz yıl içerisinde Bloomberg bünyesine geçiş yapmış olan Jason Schreier ortayan atılan bir rapor ile PlayStation 5 için geliştirilmekte olan The Last of Us Remake gündeme gelmiş ve bizleri bir hayli heyecanlandırmıştı.

Genel bir hatırlatma yapmak gerekirse, Schreier’ın raporunda belirttiğine göre 2007 yılında Sony bünyesinde Sony Worldwide Studios için destek amacıyla Visual Arts Service Group’u kuran Michael Mumbauer, 2018 yılı içerisinde PlayStation Studios çatısı altında PS5 için geliştirilmekte olan The Last of Us Remake için küçük bir ekip oluşturmuş. Ne var ki bu proje, daha sonradan alınan bir karar ile Naughty Dog stüdyosuna devredilmiş.

Her ne kadar şu anlık resmi bir açıklama olmasa da, geliştirilmesine devam edilen yeniden yapım için daha sonradan GameReactor sitesine yeni bilgiler yansımıştı. Öyle ki The Last of Us Part II motorunun kullanılmakta olduğunu ve DualSense kolunun dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyiciler ile PlayStation 5 konsolunun gücünden de sonuna kadar istifade edileceğini ortaya koyuyordu. Dahası ise devam oyun oyunundaki animasyonların ve oynanış mekaniklerinin de The Last of Us Remake oyununa aktarılacağı söylenmişti.

The Last of Us Remake Çıkış Platformları PC ve PS5 Olabilir

Geçmişte Jeff Grubb ve Tom Henderson tarafından bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacağı söylenen yeniden yapım The Last of Us için, yakın bir zaman önce heyecan verici yeni bir sızıntı daha yaşandı.

Son yayınlanan State of Play yayınının tamamını ve Hideo Kojima’nın sıradaki projesini sızdıran insider_wtf, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile oyunun 2 Eylül 2022 tarihinde satışa sunulacağına işaret etti. Hatta bununla da kalmayan kullanıcı, The Last of Us Part I olarak anılacak olan oyunun PC ve PlayStation 5 için geliştirilmekte olduğunu da paylaşımına dahil etti.

Aslına bakarsanız, PC için de satışa sunulacak olması hiç de şaşırtıcı olmaz. Malumunuz son State of Play yayını sırasında Marvel’s Spider-Man Remastered ve bağımsız genişletme paketi Miles Morales’in da PC yolcusu olduğunu öğrenmiştik. Sıradaki sürpriz ise bir Naughty Dog oyunu olacakmış gibi görünüyor. Artık resmi açıklama için gözümüz kulağımız Sony Interactive Entertainment’ta. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version