The Last of Us Part 2 İki Orta Doğu Ülkesinde Yasaklandı

TLoU 2 çıkmadan yasaklandı...

Uzun süren bekleyişlerin, uykusuz geçen gecelerin ardından The Last of Us Part 2 ile kavuşmamıza sayılı günler kaldı. Bildiğiniz üzere 19 Haziran tarihi itibarıyla küresel ölçekte yayınlanacak olan oyun, henüz çıkış dahi yapmadan iki ülkede yasaklandı. Peki bu yasaklar hangi ülkeler için geçerli ve yasaklamanın sebepleri neler? İşte merak ettiğiniz detaylar!


İlginizi Çekebilir: Mafia 2 Hediye Ediyoruz!


The Last of Us Part 2 Hangi Ülkelerde Yasaklandı?

PS Store içerisinde yer alan ve ön sipariş aşamasında bulunan TLoU 2, mevcut durumda Suudi Arabistan ve komşusu Birleşik Arap Emirlikleri için listelenmiyor. Söz konusu durumun sebebini öğrenmek isteyen bir oyuncu PlayStation Destek ile yaptığı görüşme sırasında oyunun, iki ülke için de yasaklandığını öğrendi.

The Last of Us Part II Yasaklandı

“TLoU Part 2 ülkenin yetkili makamları tarafından yasaklandı ve bununla ilgili hiçbir şey yapamıyoruz.”

– PlayStation Destek

Söz konusu yasaklamanın nedenleri hakkında resmi bir açıklama olmasa da oyunun temel yapısı ve yayınlanan fragmanlara göz attığımızda bu konu hakkında bazı tahminlerimiz bulunuyor. Oyun içerisinde yer alan çıplaklık, cinsel ve eşcinsel içerikler oyunun söz konusu iki ülkede yasaklanmasına yol açmış olabilir. Öte taraftan bunların bir tahmin olduğunu vurgulamakta fayda var.

Yine de söz konusu iki ülkede yaşayan oyuncular bu oyuna erişebilmek için çeşitli yöntemler kullanabilir. Örneğin başka bölgeye bağlı bir PSN hesabı açarak desteklenen bir ülkeden satın alım yapılabilir ya da oyunu ithal eden üçüncü taraf bir perakendeciden oyunu temin edebilir.


İlginizi Çekebilir: TLoU Part 2 PS Store


Peki siz bu yasaklama hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version