The Last of Us Part 3 Teyit Edildi: Neil Druckmann Ne Diyor?

Üçüncü oyun kapanış perdesi olabilir...

The Last of Us Part 3 Teyit Edildi Neil Druckmann Ne Diyor

The Last of Us, üçüncü oyun ile devam edecek. Her ne kadar şimdilik geliştirilme aşamasına geçilmiş olmasa da, Naughty Dog eş başkanı Neil Druckmann tarafından The Last of Us Part 3 teyit edildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Emmy Ödüllü Yönetmen The Last of Us Sezon 2 Kadrosuna Katıldı


2020 yılında çıkmış olan The Last of Us Part 2 oyununun geliştirilme aşamasına odaklanılan Grounded II: Making of The Last of Us Part II, dün itibarıyla yayınlandı. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz belgesel, iki saatlik bir uzunluğa sahip ve Naughty Dog stüdyosunun hareket yakalamadan, senaryo yazımından, teknolojik gelişmelerden ve oyun geliştirmeye olan yaklaşımından bu süreçte karşılaştığı zorluklara ve sektörün tartışma konusu olan geliştiricilerin fazla mesai yapmasına kadar olan kapsamlı geliştirilme sürecini bizlere aktarıyor.

The Last of Us Part 3 Teyit Edildi: Üzerine Kurulu Olacağı Konsept Bulundu

Belgeselin sonlarına doğru, yaratıcı yönetmen Neil Druckmann tarafından serinin geleceği hakkında birtakım şeyler söyleniyor. Her ne kadar üçüncü oyunun geliştirilme aşamasında olduğu söylenmemiş olsa da, üzerine kurulu olacağı konsept nihayet bulunmuş.

“Birisinin bana The Last of Us ve daha başka hikaye falan olup olmadığı hakkında soru sorduğu başka bir röportaj verdim. The Last of Us Part II sonrasında geçen, Tommy’yi başrole oturttuğumuz bir hikaye yazmış olduğumuzdan bahsettim. Umarım günün birinde yapacağız. Sektördeki manşetler ‘Naughty Dog The Last of Us Part III’ün taslağını hazırladı’ şeklindeydi. Ve bu aslında yanlış. Her daim küçük bir hikayeydi, tam başlık değildi.

O zamanlarda, Naughty Dog’da üretim hattımızı düzeltmek ve iş-yaşam dengesindeki sorunları çözmek için daha yüksek önceliklerimiz vardı. Bulunduğumuz noktada bu hikayeyi öncelikli hale getirmeyi istemedim, bu yüzden de hikaye rafa kaldırıldı.

Günün birinde gün yüzünü göreceğine halen inanıyorum. Bir oyun mu yoksa dizi mi olacak bilmiyorum… Belirlenecek. İlk oyunun bir ebeveynin çocuğu için hissettiği karşılıksız sevgi gibi açık bir konsept vardı. İkincisinde, bedeli ne olursa olsun adalet arayışı, sevdikleriniz için adalet konseptini ortaya koyduğumuzda, açık bir konsept varmış gibi hissettirdi ve ilk oyunun sevgi üzerine olan konseptiyle aynı çizgideydi. Eğer bunu bir daha yapmayacaksak, iyi bir bitiş noktası.

Elmadan son bir ısırık, hikaye bitti. Naughty Dog’ta çalışmak ile ilgili en güzel şey, zorunlu olmamamız. Başka bir The Last of Us isteriz, ama siz insanlar başka bir şeye istekliyseniz de diğer şeyi destekleriz. Bu pozisyonda olmak çok ayrıcalıklı. Kıymetini bilmeliyim.

‘Bir konsept var mı?’ diye düşünmüştüm. Ve yıllarca o konsepti bulamamıştım. Ama yakın bir zaman önce bu değişti. Anlatacak hikayem yok, o konsepti buldum, o, bana göre I kadar, II kadar heyecan verici, kendisine özgü, üçü de aynı çizgide. Yani muhtemelen bu hikayeye bir bölüm daha var gibi hissettiriyor.”

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? The Last of Us, üçüncü oyunla devam etmeli mi yoksa “Part 2 ile tadında bırakalım…” mı diyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorum kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version