The Last of Us Part 3 Geliştiriliyor Olabilir

Ellie ile bir kez daha...

The Last of Us Part 3 geliştirilme aşamasında olabilir. Yakın bir zaman önce Naughty Dog stüdyosunun eş başkanı Neil Druckmann tarafından heyecanlandıran bir açıklama geldi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni The Last of Us Part 3 Detayları Sızdırıldı


2020 yılında çıkan The Last of Us Part 2 sonrasında, büyük bir sabırsızlıkla Part 3 için bekleyişe geçmiştik. Her ne kadar resmi olarak geliştirilme aşamasında olduğu söylenmemiş olsa da, GQ tarafından yapılan röportajda sırasında konuşan The Last of Us Part 2 yönetmeni Neil Druckmann tarafından Haley Gross ile hikaye ana hatlarının yazıldığı söylenmişti. Ancak bu yılın başlarında BuzzFeed sitesine yapılan bir diğer açıklamada ise, stüdyo olarak özgür bırakıldıklarını ve anlatmaya değer bir hikaye olmadığı sürece Part 3 oyununu geliştirmeyeceklerini söylemişti.

Naughty Dog The Last of Us Part 3'ü Yapmayabilirmiş

The Last of Us Part 3 Mü Geliştiriliyor?

Yakın bir zaman önce ise Naughty Dog stüdyo ortaklığı rolüne getirilen Druckmann, yeni duyurusunun yapılmadığı bir PlayStation 5 oyunu üzerinde çalıştıklarını Instagram biyografisi ile müjdeledi. Söz konusu Neil Druckmann olunca, akla gelen iki oyun markası var. Bunlardan bir tanesi Uncharted, diğeri ise The Last of Us. Ancak Nathan Drake ağabeyimiz ile maceralarımızın stüdyo açısından resmi olarak sonuna gelmiş olsak da, The Last of Us için aynı şeyi söylemek şu an için resmi olarak söz konusu değil. Haliyle de bahsi geçen ‘duyurulmamış PlayStation 5 oyunu’nun Part 3 olabilme ihtimali bir hayli yüksek diyebiliriz.

Geliştirilme aşamasına ne zaman başlandığına dair bir bilgi olmadığı için, resmi duyurunun ne zaman yapılacağı ise belirsizliğini koruyor. The Last of Us Part 2 oyununun geliştirilmesine 2014 yılında başlanmış olsa da, tam anlamıyla Uncharted: Kayıp Miras sonrasında odaklanılmış ve aktif olarak beş yıldan fazla bir zaman almıştı. Mevcut nesil konsol oyunlarının geliştirilmelerinin ise çok daha fazla sürdüğünü göz önünde bulunduracak olursak, pek de yakın bir zamanda yeni haberler almayabileceğimizi söyleyebiliriz. Elbette stüdyonun birden fazla proje üzerinde de çalıştığını unutmamak lazım.

Temmuz ayı içerisinde Part 3 ile ilgili bilgiler sızdıran ViewerAnon, kafaları bir hayli karıştırmıştı. Öyle ki, kraliçe Victoria döneminden kalma bir eve sığınmış olan Lucas, Mason, Val, Ezra ve Gracie karakterlerinin etrafında dönen bir hikayenin sunulacağı aktarılmıştı. Bu karakterlerin yollarının Part 2 oyunundaki gibi önemli bir rolünün olacağı söylenen Ellie ile nasıl kesişeceğine dair bir şey söylenmemiş iken, Abby ve Lev ikilisinin adları da geçmiyordu. Kullanıcı aynı zamanda hareket yakalama çalışmalarının ve ses kayıtlarının önümüzdeki aylarda başlayacağı da söylenmişti.

Exit mobile version