The Last of Us Part 1 PC Versiyonuyla Hayal Kırıklığı Oldu

Böyle olmasaydı iyiydi...

Yıllardır beklenen oldu ve The Last of Us, Part 1 versiyonu ile Epic Games ve Steam mağazaları üzerinden PC oyuncuları ile buluştu. Buluştu buluşmasına da, şu anda büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. The Last of Us Part 1 PC kullanıcılarını çileden çıkartmış durumda.


İlginizi Çekebilir: Yeni The Last of Us Part 1 PC Özellikleri Fragmanı Yayınlandı


The Last of Us Part 1 PC İçin Hayal Kırıklığı Oldu

Biz bu haberi yazdığımız sırada, 5.740 kadar kullanıcı incelemesinin sonucunda % 33 kadarı olumlu geri dönüş yapmış ve ‘Çoğunlukla Olumsuz’ şeklinde bir tablo ile karşı karşıyayız. En büyük sorun ise optimizasyon kaynaklı. Buna ek olarak kullanıcılar, görsellikte, karakter ve ortam dokularında ve ışın izlemede bozukluklarını olduğu, gereğinden fazla yüksek işlemci kullanımı ve en düşük ayarlarda dahi sıklıkla kare hızlarının düştüğü yönünde geri dönüş yapıyorlar. İşin ilginç yanı bu, RTX 3080 model ekran kartlarında dahi yaşanıyor.

Öte yandan, oyunun dosyalarını inceleyen bazı kullanıcılar ise bazı dosyaların güncel ekran kartı sürücüleri ile uyumsuz olduğu yönünde tespitlerde de bulunmuşlar.

df7TYVdKS6oiZhbmihhQok-1200-80

Hatırlayacağınız üzere daha önceden bir başka Naughty Dog oyunu olan Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu da performans sorunları ile çıkmıştı. Ancak kısa sürede bu sorunlar giderilmişti. Bu elbette The Last of Us Part 1 için de gerçekleşecek, ama bu ilk buluşma olduğu için mümkün olabildiğince sorunsuz olması gerekir. Ne var ki bu şu an için The Last of Us Part 1 adına hiç de mümkün değil.

The Last of Us Part 1 oyununun ilk etapta 3 Mart 2023 tarihinde çıkması planlanmış olsa da, bizlere olabilecek en sağlıklı deneyimin sunulması hedeflenerek 28 Mart 2023 tarihine alınmıştı. Ancak yirmi beş günlük ertelemenin ardından böylesine sorunlu ve neredeyse oynanamayacak halde olan bir oyun ile karşılaşmak da kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Son olarak, geliştirici Naughty Dog da kullanıcıların şikayetlerinin ardından Twitter üzerinden bir açıklamda bulundu ve “The Last of Us Part 1 PC oyuncuları: endişelerinizi duyduk ve ekibimiz, rapor ettiğiniz birden fazla sorunu aktif olarak inceliyor.

Size güncel haber vermeye devam edeceğiz, ekibimiz güncellemeleri öncelikli hale getirdi ve sorunları yayınlanacak olan yamalar ile ele alacak.” diyor.

Bakalım The Last of Us Part 1 ne zaman oynanabilir hale gelecek? Umarız fazla beklemek durumunda olmayız da, bu muhteşem maceraya olabildiğince keyifle PC platformunda da dalabiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version