The Last of Us Part 1 PC Güncellemesi Yayınlandı (Güncel)

Oyun için yoğun çalışmalar sürüyor...

The Last of Us Part 1 PC Güncellemesi Yayınlandı

Güncelleme: 1.0.1.5 ve 1.0.1.6 versiyonlu güncellemelerin ardından 1.0.1.7 versiyonlu yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Notlara bakılırsa, Xbox kontrol çubuğu girişinin hatalı bir şekilde kısa sürelerde boş olarak görülmesi, Grafikler kısmındaki ‘Varsayılana Döndür’ fonksiyonunun uygun olmayan seçimler yapması, HUD performans monitörlerinin açılması sonrasında performansı düşürmesi, Alt+Enter ile tam ekran ve pencere modları arasında geçiş yaparken, bitiş yazıları sekansına geçerken ve oyunu başlatır iken yaşanan çökme ile ilgili hatalar çözümleniyor.

Bunlara ek olarak, geliştiricilere daha fazla yardımcı olabilmesi için ek çökme sorunu kayıtları ve ekran kartı işlemci birimi ile ilgili çökme sorunu sonrasında kullanıcıların etkinleştirebileceği ek tanılama aracı da ekleniyor.

***

Dünkü facia çıkışı sonrasında, ilk The Last of Us Part 1 PC güncellemesi yayınlandı. Mucizevi bir etki yaratmış değil, ama bazı kullanıcılar için yaraların sarılması adına ilk adım olduğunu söyleyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Techland Yeni Projesinden Yeni Görsel Yayınladı


Bildiğiniz gibi The Last of Us Part 1, uzunca bir süre bekleyişin ardından PC kullanıcılarıyla da buluşmuştu. Ne var ki bu buluşma, hiç de beklendiği gibi olmadı. Iron Galaxy tarafından uyarlanan oyun, son teknoloji ekran kartlarında dahi performans kayıpları yaşatan teknik sorunlar ile dolu ve oyuncular da çileden çıkmış durumdalar.

Rapor edilen görsellikte, karakter ve ortam dokularında ve ışın izlemede bozukluklarının, gereğinden fazla yüksek işlemci kullanımının ve en düşük ayarlarda dahi sıklıkla kare hızları düşüşlerinin ardından, Naughty Dog stüdyosu tarafından bu sorunların aşılabilmesi adına sıkı çalışma içinde olunduğuna dair paylaşım yapılmıştı.

The Last of Us Part 1 PC Güncellemesi

Yakın bir zaman önce de 1.0.1.5 versiyonlu bir güncelleme yayınlandı. Öncelikli olarak kararlılık ve performans ve diğer ufak çaplı iyileştirmelere odaklanılan güncellemenin detayları şöyle;

Güncelleme notlarında ayrıca oyuncuların raporlarını yakından takip ediyormuş ve daha fazla hata çözümlemesi için yakında yayınlanacak olan güncelleme üzerinde de çalışıyormuş.

Öte yandan, yayınlanan 1.0.1.5 versiyonlu güncelleme sonrasında gölgelerin yüklenmesinde az da olsa hızlanma ve daha başka iyileşmelerin olduğunu söyleyen kullanıcılar var. Ancak çökmelerin ve diğer sorunlarda herhangi bir iyileşmenin olmadığını, hatta kötüleştiğini söyleyen kullanıcılar da var. Elbette güncellemenin boyutunun küçük olmasına bakarak bir mucizenin olmasını beklememek lazım, ama en azından çalışmaların sürdüğünü bilmek bile güzel.

 

Exit mobile version