The Last of Us Part 1 PC Gereksinimleri

Joel ve Ellie'nin macerası PC'de de başlıyor...

Hem PlayStation versiyonları hem de dizi uyarlaması ile adından söz ettirmeye devam eden The Last of Us, bu ayın sonlarına doğru PC için de satışa sunulacak. 28 Mart 2023 tarininde çıkması beklenen oyun için, Sony Interactive Entertainment ve Naughty Dog tarafından beklenen bir başka açıklama daha yapıldı ve The Last of Us Part 1 PC gereksinimleri de ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 1, RX 6000 ve 7000 Kartlarıyla Bedava


PlayStation 3, PlayStation 4 ve PlayStation 5 olmak üzere aynı Grand Theft Auto 5 gibi üç nesle yayılan The Last of Us, hiç şüphesiz ki PC kullanıcılarının da ilgisini bir hayli çekiyor. Geçtiğimiz senenin Summer Game Fest yayını sırasında Naughty Dog eş başkanı Neil Druckmann tarafından yapılan duyuru ile resmiyet kazanan PC versiyonu ile üç haftadan az bir zaman sonra buluşacağız. Bir süredir merak edilen sistem gereksinimleri ve daha pek çok şey, bugün yayınlanan yeni fragman ile eş zamanlı olarak açıklığa kavuştu.

Verilen bilgiler ışığında, oyunun PC versiyonu AMD FSR 2.2 ve NVIDIA DLSS Super Resolution teknolojisini ve 21:9 ve 32:9 olmak üzere ultra geniş ekranları destekleyecek. Bunlara ek olarak, Vsync, kare hızı sınırlama, doku kalitesi, gölgeler, yansımalar, ortam örtme ve daha pek çok özelliği de desteklediği teyit edildi.

Oyunu fare ve klavyenin yanı sıra, DualShock 4 ve dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyici desteği ile DualSense kullanarak oynayabilmek de mümkün olacak. Naughty Dog aynı zamanda kontrol kolu tuş düzenini ayarlama, fare ve klavye için farklı seçenekler ve kontrol kolu ile klavyeyi bir arada kullanma imkanı da sunacak.

the-last-of-us-part-1-pc-requirements

The Last of Us Part 1 PC Gereksinimleri Belli Oldu

The Last of Us Part 1 oyunun bilgisayarda rahat bir şekilde oynayabilmek için en aşağı AMD Ryzen 5 1500X veya Intel Core i7-4770K işlemcili, 16 GB bellekli ve AMD Radeon 470 veya NVIDIA GeForce GTX 970 veya 1050 Ti ekran kartlı bir sisteme ihtiyacınız olacak. En Düşük, Önerilen, Performans ve Ultra olmak üzere dört farklı başlıkta toplanmış olan gereksinimlerin tamamına aşağıdan bakabilirsiniz.

En Düşük Gereksinimler (Düşük Ayarlar, 720p @ 30 FPS)

Önerilen Gereksinimler (Yüksek Ayarlar, 1080p @ 60 FPS)

Performans Gereksinimleri (Yüksek Ayarlar, 1440p @ 60 FPS)

Ultra Gereksinimler (Ultra Ayarlar, 4K @ 60 FPS)

Exit mobile version