The Last of Us Part 1 PC İçin 8.6 GB’lık Yeni Güncelleme

Yaraları sarmaya devam...

Geçtiğimiz haftanın büyük güncellemesinin ardından, Naughty Dog ve Iron Galaxy Studios tarafından hazırlanan yeni The Last of Us Part 1 PC güncellemesi yayınlandı. Detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Sezon 2 Joel’un Hikayesini Değiştirebilir Mi?


Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta bugün, 1.0.2.0 versiyonlu büyük bir güncelleme yayınlanmıştı. 14.2 GB boyutundaki güncelleme oyundaki pek çok teknik sorun da giderilmişti. Elbette bu, tek başına oyunun düzlüğe çıkabilmesi için yeterli değil. Çünkü karşımızda oldukça sorunlu bir PC uyarlaması var ve tam anlamıyla oynanabilir hale gelmesinin epey zaman alacağına şüphe yok. Neyse ki Naughty Dog ve Iron Galaxy Studios var güçleriyle sıkı çalışıyorlar ve sık sık yeni güncellemeler de yayınlanıyor.

TUck9SgUSuYTwwivoP3KhB-1200-80

The Last of Us Part 1 PC İçin 1.0.3.0 Güncellemesi Yayınlandı

Yakın bir zaman önce 1.0.3.0 versiyonlu yeni bir güncelleme yayınlandı. Ana oyun, Left Behind, erişilebilirlik, yerelleştirme, Steam, Steam Deck ve AMD ve NVIDIA grafik işlemcilerine için ayrı ayrı ses, kullanıcı arayüzü ve görsellik ile ilgili hata çözümlemeleri içeriyor. Ayrıca yeni Ses Uyumluluğu seçenekleri ve çeşitli iyileştirmeler de söz konusu.

Ana oyun kapsamında, güncellenmiş olan fare ve klavye kontrolleri ile yön tuşlarını yeniden ayarlayabilmek ve ‘Gölgelendirmeler Oluşturuluyor %’ kullanıcı arayüzü ile aşama takibi daha dengeli gerçekleşecek. Ayrıca Ses Uyumluluğu’nu da Seçenekler > Ses > Uyumluluk yolunu takip ederek açabiliyorsunuz. Eğer boğuk, eksik veya düşük ses sorunu yaşarsanız, farklı seçenekleri denemeniz önerilmiş. Bunun yanı sıra, düşük veya yüksek gecikme ayarı da yapabiliyorsunuz. Bu noktada, yüksek gecikmenin bilhassa düşük seviye sistemlerde daha kaliteli sonuç verdiği ve büyük önbellek ile ayarlanmış ses arayüzlerinde ve bazı kablosuz kulaklılardaki sorunları çözdüğü de söylenmiş. GeForce RTX 3070 ekran kartları için de karakterlern saçlarının detayları arttırılıyor.

Bunların dışında, Göl Kenarı ve Otobüs Garajı bölümlerindeki aktif yükleme arttırılarak oynanış sırasındaki yükleme süreleri azaltılıyor. Ayrıca çözünürlüğün düşürülmesinin ardından VRAM kullanımının doğru görüntülenmemesi, yüksek kare hızı değerlerinde animasyonların doğru gerçekleşmemesi, Göl Kenarı bölümünde çatışma sırasında araya giren yükleme ekranı ve Steam Deck cihazında el feneri ile ilgili sorunu düzeltmek için DualSense kolunun sallanmasının algılanmaması dahil pek çok sorun da giderilmiş durumda.

Exit mobile version