The Last of Us Part 1 PC İçin 25.2 GB’lık Yeni Güncelleme

Oyun yamalı bohçaya döndü...

The Last of Us Part 1 oyununun PC versiyonu, bildiğiniz gibi oldukça sıkıntılı bir çıkış yapmıştı. Her bir köşesinden farklı teknik hataların çıkması, çökmeler ve performans sorunları derken, kullanıcıların çoğu ağız tadıyla oynayabilme fırsatını yakalayamamıştı. Bu durum aslında halen devam ediyor, ama aynı zamanda Naughty Dog ile Iron Galaxy de istenen seviyeye ulaştırmak için oldukça sıkı bir şekilde çalışıyorlar. Bu bağlamda da geçmişte irili ufaklı pek çok güncelleme yayınlanmıştı. Dün ise The Last of Us Part 1 PC için 1.0.4.0 versiyonlu yeni bir güncelleme daha yayınlandı.


İlginizi Çekebilir: Yeni Microsoft Flight Simulator Güncellemesi Yayınlandı


Yeni The Last of Us Part 1 PC Güncellemesi İlaç Oluyor Mu?

25.2 GB boyutundaki güncelleme, verilen bilgilere göre kare hızı optimizasyonu, grafiksel ve doku gerçekliği, çökme sorunları için çözümler ve daha fazlasını içeriyor. Görünüşe göre daha pek çok güncelleme göreceğiz. Çünkü, resmi sayfada, yeni yayınlanacaklar ile ek işlemci optimizasyonu, kare hızı ve doku gerçekliği iyileştirmeleri yapılacakmış.

the-last-of-us-part-1-the-first-15-minutes-ps5_176f.1200

1.0.4.0 versiyonlu yeni güncellemenin detaylarına inecek olursak, oyunun genelindeki işlemci ve ekran kartı kullanımını optimize ediyor. Ayrıca Düşük ve Orta ayarlardaki grafiksel ve doku gerçekliği ve çözünürlük iyileştirmeleri sunuyor. Düşük grafik ayarında ise su yüzeyleri artık siyah görünmeyecekmiş. Performans istatistiklerini HUD menüsünde eş zamanlı olarak kilitlemek veya kilidi açmak için seçenek, Grafik menüsündeki belirli ayarların diğerlerini nasıl etkileyeceğini daha iyi açıklayabilmek için bilgiler ve Doku Eş Akış Oranı ayarı eklenmiş.

Ayrıca artık VRAM çubuğu da işletim sistemi ve uygulama kullanımını daha doğru bir şekilde gösterecek iken, aynı fare ve klavye kombinasyonuna atamış belirli komutların kullanımı da elden geçirilmiş.

İyileştirmelerin dışında, gölgelendirme oluşturma aşamasında, ana menüye çıkarken ve çatışma sırasında öldüğünüz zaman yaşanan çökme, oyuna ilk kez girerken yapabileceğimiz olası daha uzun süre beklemeye yol açan, oyuna yeniden girdiğimizde gölge yükleme uyarısının görünmesini engelleyen, bütün başarımların açılmış olmasına rağmen ‘Bir Hiç Uğruna Olamaz’ başarımının açılmasını engelleyen dahil pek çok sorun giderilmiş.

Peki bu güncelleme sizin için yararlı oldu mu? Oyunun bilgisayarınızdaki çalışma performansında bir iyileşme gördünüz mü? Yorum kısmında belirtmeyi ihmal etmeyin.

Exit mobile version