The Last of Us Part 1 Geliştirilme Süreci Tamamlandı

Bir an evvel gelsin 2 Eylül 2022!

The Last of Us Part 1 Geliştirilme Süreci Tamamlandı

Bildiğiniz gibi beklenen duyuru çok uzun bir süre önce yapılmamıştı, ama Naughty Dog tarafından yapılan paylaşım ile The Last of Us Part 1 geliştirilme süreci tamamlandı müjdesi verildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Eski Naughty Dog Geliştiricisi The Last of Us Part 1’i Savunuyor


Orijinal oyunun yeniden yapımı, Summer Game Fest sırasında bizzat Naughty Dog stüdyosunun eş başkanı Neil Druckmann tarafından duyurulmuştu. 2 Eylül 2022 tarihinde öncelikli olarak PlayStation 5 için satışa sunulacak olan oyun, sonrasında da PC (Epic Games Store ve Steam) kullanıcıları ile buluşacak.

The Last of Us Part 1 Geliştirilme Süreci Sona Erdi

Yakın bir zaman önce bize bir müjdeli haber daha veren geliştirici stüdyo, nihai sürüme ulaşıldığını ilan etti. İlk defa 2021 yılının Mart ayında yayınlanan rapor ile gündeme geldiğini göz önünde bulunduracak olursak, bu kadar çabuk tamamlanmış olması çok da sürpriz olmayabilir. Çünkü ilk kez rapor edildiğinde, geliştirilme sürecinin epey ileri bir safhasında olduğu söylenmişti.

Öte yandan, artık oyunun seri basım aşaması ve perakendeciler gönderilmek için hazır hale geldiğini söyleyebiliriz. Biz oyunculara düşen ise çıkış gününü beklemek. Ancak önümüzde daha epey bir zaman olduğu için, Sony Interactive Entertainment ve Naughty Dog tarafından bol bol tanıtım yapılacağına şüphe yok. Bu sayede, orijinal oyundaki karakterlerin, mekanların, silahların ve daha birçok şeyin yeni hallerini yeteri kadar görebileceğiz.

Genel olarak bir hatırlatma daha yapmak gerekirse, ana oyunun ve Left Behind içeriğinin bütünüyle revizyondan geçirilmiş hali olacak The Last of Us Part 1, görsel anlamda bir hayli gelişmiş olarak karşımıza çıkacak. Aslına sadık kalınarak yeniden üretilecek olsa da, modernize edilmiş oynanış, iyileştirilmiş kontroller ve genişletilmiş erişilebilir seçenekleri, iyileştirilmiş görsel efektler ve geliştirilmiş araştırma ve çatışma mekanikleri de bizleri bekleyecek.

SSD kullanımı sayesinde hızlı yükleme süreleri ile karşılaşacak olmanın yanı sıra üç boyutlu ses desteğinin de olacağı oyunun DualSense kolunu kullanımıyla ilgili detaylar da açıklığa kavuştu. Dokunsal geri bildirim özelliği her bir silah ve yağmurun yağması gibi çevresel etkilerde devreye girecek iken, uyumsal tetikleyiciler de Joel’un altıpatları ve Ellie’nin yayı dahil tüm silahlarda aktif olarak kullanılacakmış.

Son olarak, The Last of Us Part 1 için dijital Deluxe ve Firefly olmak üzere iki özel sürüm de satışa sunulacak. Dijital Deluxe tabanca ve tüfek geliştirmelerinin, patlayıcı okların, ekran filtresinin, Speedrun modunun ve altı silah kaplamasının yanı sıra, hızlı iyileşme ve üretim yeteneklerinin de erkenden açılmasını sağlayacak. Firefly sürümü ise, Deluxe sürüm içeriğine ek olarak, yeni kapak tasarımı ile The Last of Us: Amerikan Dream çizgi-romanı ve oyunun metal kutulu versiyonunu sunacak.

Exit mobile version