The Last of Us Part 1 Esasen PC Kullanıcılarına Hitap Edecek

Sony ve Naughty Dog, bu defa odak noktasını değiştirdi...

The Last of Us Part 1 PC Esasen Kullanıcılarına Hitap Edecek

The Last of Us Part 1 PC kullanıcıları için daha fazla anlam ifade edecek. Zaten geçmişte, oyunun PC platformuna da getirilmesi için böylesi bir görsel değişim geçirmesinin planlandığına dair söylemler duymuştuk.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 1 Teknik Özellikleri Videosu Yayınlandı


Bildiğiniz gibi The Last of Us Part 1, Summer Game Fest 2022 yayınının son kısmında duyurulmuştu. Bizzat Naughty Dog eş başkanı Neil Druckmann tarafından yapılan duyuru ile resmiyet kazanan oyun, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bunda elbette daha önceden The Last of Us Remake olarak ortaya çıkmasının payı büyük.

Bu zamana kadar yayınlanan ekran görüntüleri, fragman ve karşılaştırma videoları ve verilen detaylarda, önceden sızdırılanlar bilgilerin aksine, oynanışın büyük ölçüde aynı kalması ve ağırlığın görselliğe verilmesi ile ‘yeniden yapım’dan ziyade ‘yenilenmiş sürüm’ olarak görülmeye başlanmıştı. Bu da haliyle oyuncular arasında tartışmalara neden olmuştu. Bu tartışmaların halen devam ettiğini söyleyebiliriz.

The Last of Us Part 1 PC Kullanıcıları için Düşünüldü

Ancak sanılanın aksine, ne Sony Interactive Entertainment ne de Naughty Dog stüdyosu tarafından aynı oyunun oyunculara üçüncü kez satılması planlanmıyor. Hatırlayacağınız üzere Mayıs ayında analistlere ve yatırımcılara yönelik olarak gerçekleştirilen finansal konferans sırasında, 2025 yılına kadar PlayStation oyunlarının üçte birinin PC platformuna da getirilmesi yönünde bir hedeflerinin olduğunu öğrenmiştik. Haliyle, The Last of Us Part 1 oyununun PlayStation 5 kullanıcılarından ziyade PC kullanıcıları düşünülerek hazırlandığı sonucuna varılıyor.

PlayStation tarihinde birinci parti bir stüdyodan çıkıp, 2020 yılında Epic Games ve Steam mağazalarına da gelen ilk oyun Horizon: Zero Dawn – Complete Edition olmuştu. Her ne kadar performans sorunları ile kimi zaman oyuncular delirtmiş olsa da, yayınlanan güncellemeler ile bu sorunlar aşılmıştı. Sonrasında çıkan Days Gone ve God of War oyunlarının da sağladığı büyük başarılar ile meyveleri toplamaya başlayan Sony Interactive Entertainment, eş zamanlı olarak sürekli yeni adımlar atmaya devam ediyor.

Önümüzdeki hafta satışa sunulacak olan Marvel’s Spider-Man Remastered ve PlayStation 5 versiyonundan çok kısa bir süre sonra çıkacak olan The Last of Us Part 1 bunların sıradaki adımları olacak. Elbette Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu paketini de unutmamak lazım. Bu sırayı gelecekte hiç şüphesiz ki Ghost of Tsushima, Horizon: Forbidden West, Bloodborne, The Last of Us Part II ve God of War Ragnarök de takip edecektir. Biz oyuncular için elbette güzel gelişmeler olacak. Çünkü, böylesi güzel oyunları her oyuncu oynamalı. Sizce de öyle değil mi?

Exit mobile version