The Elder Scrolls VI PC ve Xbox için Özel Çıkabilir

PlayStation kullanıcıları üzgün...

The Elder Scrolls VI PC ve Xbox için Özel Çıkabilir

The Elder Scrolls VI PC ve Xbox için özel olarak çıkacakmış gibi görünüyor. Yakın bir zaman önce gerçekleştirilen bir röportaj, ihtimalleri iyiden iyiye güçlendirdi. Peki Xbox patronu Phil Spencer ne diyor? O röportajın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Bir Elder Scrolls Oyuncusu 600 Yılını Hapiste Geçirdi


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz senenin sonlarına Microsoft, ZeniMax Media şirketini satın almıştı. Amerika menşeli şirket Bethesda için bir çatı şirketi olduğu için, bünyesindeki stüdyolar ve oyunlar artık Xbox Game Studios ailesinin birer parçası haline gelmişlerdi.

Bu durum haliyle kafalarda cevabı çok merak edilen önemli bir sorunun belirmesine neden oldu: Bundan sonra duyurulacak ve satışa sunulacak olan Bethesda oyunlarının diğer platformlar açısından akıbetleri ne olacak?

Yaşanan gelişmenin hemen ardından bir açıklama yapan Xbox patronu Phil Spencer, yayıncının yeni duyurulacak olan oyunlarının PC ve Xbox konsollarına doğrudan çıkacak olmasının yanı sıra diğer konsollar açısından tek tek değerlendirileceğini ve çıkıp çıkmayacaklarına karar verileceğini söylemişti. Bu da her oyunun diğer platformlarda görülmeyeceğinin işaretini vermiş gibiydi.

Zaman içerisinde yaşanan yeni gelişmeler ise, Bethesda bünyesinde geliştirilen oyunların PC ve Xbox konsollarına özel olacağının güçlenmesine kesin gözüyle bakmamızı sağlamıştı. Mesela şu anda geliştirilme aşamasında olup da ne zaman çıkacağına dair net bir şeyin söylenmediği Starfield’ın, Ağustos ayı içerisinde Microsoft platformlarına özel kalacağını öğrenmiştik.

Bahsi geçen duyurunun ardından, bu listeye artık The Elder Scrolls VI’ın da dahil olacağına dair söylenti çıkmıştı. Görünüşe göre bu söylenti, büyük ölçüde kesinlik kazandı.

The Elder Scrolls VI PC ve Xbox için Çıkmaya Hazırlanıyor

Yakın bir zaman önce GQ tarafından Xbox patronu Phil Spencer ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportaj sırasında açıklama yapan Spencer, yeni The Elder Scrolls oyununun rakip platformlara da çıkmayacağını açık bir şekilde onayladı diyebiliriz. Söylemlere bakılırsa bu durum, diğer platformları cezalandırmaktan ziyade, Xbox hayranları için tam bir paket sunma girişiminin bir parçasıymış. Bununla birlikte, Xbox patronu ellerinde olanı tam bir paket olarak sunabilir durumda olmalarını da istiyormuş. Buna The Elder Scrolls VI ve diğer markalar da dahilmiş.

Her ne kadar röportajda Xbox vurgulanmış olsa da, Microsoft’un oyun çıkarttığı tek platformun bu olmadığını da unutmamak lazım. Diğer bir deyişle The Elder Scrolls VI, PC kullanıcılarının da beğenisine sunulacak. Ne var ki bu durumun PlayStation kullanıcıları için pek de hoş bir haber olmadığı ortada.

E3 2018 fuarı sırasında duyurulan The Elder Scrolls VI, bildiğiniz gibi halen geliştirme aşamasında ve önümüzdeki bir sene daha bizlerle olmayacak gibi gözüküyor. İlerleyen dönemlerde oyunun münhasır olup olmayacağına yönelik daha fazla ipucu ile karşılaşmalıyız.

Exit mobile version