The Elder Scrolls 6’nın PlayStation İçin de Çıkıp Çıkmayacağı Belli Oldu

Sızan belgeler, gerçeği ortaya çıkarttı...

The Elder Scrolls 6’nın PlayStation için de çıkıp çıkmayacağı, bir süredir cevabı merak edilen bir soruydu. Görünüşe göre, serinin yeni oyununun Phil Spencer tarafından söylenenin aksine kaderi belliymiş ve bu da belgeler aracılığıyla ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: The Elder Scrolls 6 Resmen Geliştirilme Aşamasında


Hatırlayacağınız üzere Activision Blizzard satın alımı ile ilgili olarak FTC ile Microsoft arasında yaşanmış olan dava sürecinde, Xbox patronu Phil Spencer da ifade vermişti. Bu süreçte kendisine The Elder Scrolls PlayStation konsolları için de çıkacak mı sorusuna cevap veren Spencer, “Oyunun ne kadar uzakta olduğu göz önünde bulundurulduğunda, hangi platformlara çıkacağı konusunda pek açık olamadığımızı düşünüyorum. Şu anda netleştirmek bizim için zor. Çok uzakta, hangi platformlara çıkacağını bilmek şu noktada zor.” demişti.

Ne Yazık ki The Elder Scrolls 6’nın PlayStation İçin de Çıkmayacak

Xbox patronu Phil Spencer tarafından Haziran ayında yapılmış olan bu açıklamaya karşılık olarak, yakın bir zaman önce yanlışlıkla herkese açık olarak yayınlanan ve disksiz Xbox Series X modelinin de ortaya çıktığı belgeler gösteriyor ki The Elder Scrolls 6 sadece PC ve Xbox Series konsolları için satışa sunulacak.

us-court-doc-microsoft-crop

Geçtiğimiz yıl içerisinde FTC ile Microsoft arasındaki dava kapsamında sunulan bir başka belgede, Microsoft avukatları gelecekte çıkacak üç oyunun PC ve Xbox Series için özel olarak satışa sunulacağı yönünde açıklamada bulunmuşlardı. Starfield bu oyunlardan bir tanesi iken, The Elder Scrolls 6 oyunun ikincisi olduğu artık kesinleşti diyebiliriz. Üçüncüsü ise daha önceden kıdemli küresel iletişimler ve pazarlama başkan yardımcısı Pete Hines tarafından söylenene göre yeni Indiana Jones oyunu olacak.

Exit mobile version