The Day Before Geliştiricisi Kapanıyor: Finansal Açıdan Başarısız Oldu! (Güncel)

Hoşça kal FNTASTIC!

GÜNCELLEME: FNTASTIC stüdyosunun kepenk indirme haberinin ardından, The Day Before oyunu da satın alıma kapatıldı ve halihazırda satın almış olan oyuncular için de iade süreci başlatıldı.

***

Bir oyun daha geliştiricisinin kepenk indirmesine neden oldu. Steam üzerinden Erken Erişim versiyonuyla çıkalı sadece dört gün olmuştu ki, The Day Before geliştiricisi kapanıyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Day Before Olumsuz Eleştiriler ile Gömüldü


Bir oyunun bekleneni verememesi durumunda geliştiricisinin kapatıldığını pek çok kez görmüştük. Ancak bu sefer yaşanan biraz hızlı çekim gibi oldu diyebiliriz. Bildiğiniz gibi 2021 yılında duyurulan, ama sonrasında pek çok kez ertelenen ve tanıtımları sırasında da şüpheler uyandıran The Day Before oyunu 7 Aralık 2023 Perşembe günü Erken Erişim versiyonu ile satışa sunulmuştu.

The Day Before Geliştiricisi Kapanıyor: 8 Yıllık Serüven Sona Erdi!

Her ne kadar FNTASTIC stüdyosu oyuncuları, ilk büyük bütçeli oyunları olduğu için, öngörülemeyen durumlara karşı uyarmış olsa da, ilk günden olumsuz eleştiri yağmuruna tutulmuştu açık dünya oynanış sunan MMO hayatta kalma oyunu. Şu anda da 18.420 kullanıcı incelemesinin sadece % 20 kadarının olumlu olduğunu görüyoruz. Oyuncuların geri dönüşleri ve yardımları ile mevcut tablonun olumluya çevrilebilme ihtimali olsa da, sadece dört gün içinde radikal bir karar alan yayıncı Mytona Fntastic tarafından Fntastic stüdyosunu kapatılıyor.

Yeni The Day Before Videosu Kafaları Karıştırdı

FntasticHQ X hesabı üzerinden yapılan duyuru şöyle;

“Bugün, Fntastic stüdyosunun kapanışını duyuruyoruz. Ne yazık ki, The Day Before finansal açıdan başarısız oldu ve devam edebilmek için kaynaktan yoksunuz. Elde edilen tüm gelir, ortaklarımıza olan borçları ödemek için kullanıldı.

Tüm çabamızı, kaynaklarımızı ve çalışmalarımızı ilk büyük oyunumuz olan The Day Before’un geliştirmesine yatırdık. Oyunun tam potansiyelini ortaya çıkartmak için yeni güncellemeler yayınlamayı gerçekten istedik, ama çalışmaya devam edebilmek için fonlamamız yok.

Önemle belirtmek isteriz ki The Day Before’un geliştirmesinde kamudan hiçbir para almadık; ön-sipariş veya kitlesel fonlama yoktu. Beş yıl boyunca yorulmadan çalıştık, oyuna kanımızı, terimizi ve gözyaşımızı kattık.

Şu anda, The Day Before’un ve Pronight’ın geleceği belirsiz ama sunucular işlevsel kalmaya devam edecek.

Eğer beklentilerinizi karşılayamadıysak özür diliyoruz. Gücümüz dahilinde her şeyi yaptık, ama ne yazık ki, becerilerimizi yanlış hesapladık. Oyunlar yaratmak inanılmaz derecede zorlu bir uğraş.

Bu zorlu yıllarda bizi destekleyen herkese minnettarız. Geride bıraktığımız sekiz yılda fantastik bir macera olmuştu:

2015: Stüdyonun açılışı

2017: The Wild Eight’in çıkışı

2018: Dead Dozen’ın çıkışı

2018: Radiant One’ın çıkışı

2021: Propnight’ın çıkışı

2023: The Day Before’un çıkışı”

 

Exit mobile version