The Day Before da Ertelendi

Geç sıraya kardeşim!

The Day Before da Ertelendi

2022 yılına girmemizle birlikte, artık 2023 yılına ertelenme haberlerini duymaya başladık. Baldur’s Gate 3, Cyberpunk 2077 genişletme paketi, Dead Space Remake ve Suicide Squad: Kill the Justice League derken, bu listeye The Day Before oyununu da yazıyoruz. MyTona ve Fntastic tarafından yapılan duyurunun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Baldur’s Gate 3 için Artık 2023 Yılını Bekleyeceğiz


The Day Before Ne Zaman Çıkacak?

Fntastic tarafından PC (Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekte olan oyun, MyTona tarafından yayınlanacak. MYNOTA tarafından yayınlanacak olan oyun, MMO ile hayatta kalma türlerini bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan duyuru ile The Day Before için PC çıkış tarihi 21 Haziran 2022 olarak gösterilmişti. Bir süredir yeni bir gelişmenin yaşanmadığı oyun, yeni duyuru ile 1 Mart 2023 tarihine ertelenmiş oldu.

“Peki bu erteleme kararının arkasındaki gerekçe neydi?” diye soracak olursanız, başlıca sebebin Unreal Engine 5 motoruna geçiş olduğunu söyleniyor. The Day Before’un milyonlarca kişinin istek listesinde bulunmasından dolayı bir hayli mutlu olduklarını dile getiren MyTona ve Fntastic, daha gelişmiş ve adapte edilmiş açık dünyalar motoruna geçiş ile oyunun hiç olmadığı kadar fantastik bir oynanış sunacağını da sözlerine ekliyor.

Her ne kadar PC versiyonu için çıkış tarihi belli olsa da, PlayStation 5 ve Xbox Series için ne zaman çıkacağına dair bir bilgi vermekten kaçınılmış. Muhtemelen Summer Game Fest’in başlamasını bekliyorlar diye tahmin ediyoruz. Bunu elbette önümüzdeki zaman zarfında görebileceğiz.

Genel olarak bir hatırlatma yapmak gerekirse, yaşanan bir salgın sonrasında, yürüyen ölüler ortalığı istila ettiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı ve hayatta kalanların da araba, yiyecek ve silah için birbirlerini öldürdükleri Amerika topraklarında geçecek.

Biz ise tek başımıza uyanacak ve ilk andan itibaren hayatta kalmak için kaynak arayışına girişeceğiz. Bu noktada da bu yürüyen ölüler yetmezmiş gibi bir de diğer oyuncular ile mücadele etmeye ve hayatta kalmaya çalışacağız. Yürüyen ölüler sese duyarlı olduklarından dolayı, erzak tasarrufu için gereksiz çatışmalara girmemek adına dikkatli hareket etmemiz gerekecek.

Keşif konusunda özgür olacağımız oyunun dünyasında gezerek, terk edilmiş araçlar, evler ve gökdelenler dahil dış ve iç mekanları araştırarak işimize yarayacak eşyalar bulacak ve avantajımıza kullanabileceğiz. Ayrıca eski bir topluluğun da yenilenme sürecine katkıda bulunabileceğiz. Onlardan aldığımız eşya ve silahları satabilecek ve gerektiğinde diğer oyuncular ile iletişim de kurabilmemiz de mümkün olacak.

Exit mobile version