The Callisto Protocol Satışları, Maliyetleri Kurtarmanın Uzağında

Oyun şimdilik sadece zarar ediyor...

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre, The Callisto Protocol satışları halihazırda pek de iyi bir tablo çizmiyor. Öyle ki, kara geçmek bir yana dursun, henüz oyunun geliştirilme maliyetlerini bile karşılayacak seviyede gidişatın olmadığı görülüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Callisto Protocol Türkçe Yaması Yayınlandı


Dead Space serisinin yaratıcılarından olan Michael Scofield’ın yönetiminde olduğu Striking Distance Studios tarafından geliştirilmiş olan The Callisto Protocol, Aralık ayında PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulmuştu. Bir hayli sorunlu çıkışı ile eleştiri oklarının hedefinde olan oyun için düzeltme çalışmaları devam ediyor.

Yakın bir zaman önce yayınlanan rapor, satış anlamında bekleneni vermenin şimdilik uzağında olduğunu gösterdi. Detaylara indiğimizde, The Callisto Protocol oyununun toplam geliştirilme maliyeti 200 milyar won (yaklaşık 162 milyon dolar) tutmuş.

Güney Kore menşeli yayıncının iş ve çeyreklik raporuna göre, toplamda 196 milyar won ödeme yapılmış. Bunun 5.4 milyar kadarı oyunun duyurulduğu 2020 yılında, 77 milyar milyar kadarı 2021 yılında ve 113.6 milyar kadarı da geçtiğimiz yılın Ocak ayı ile Eylül arasındaki süreçte geliştirici stüdyoya yatırılmış.

Oyunun çıkış sonrasında yaşananlar ile analiz şirketleri Daishin Securities, Samsung Securities, Shinhan Securities, KIWOOM Securities, Korea Investment & Securities ve Hyundai Motor Securities, Krafton hisse ücretleri hedeflerini düşürmüşler.

The-Callisto-Protocol-Dani-scaled

The Callisto Protocol Satışları Bekleneni Veremiyor

Samsung Securities, Krafton şirketinin The Callisto Protocol için satış beklentisinin beş milyon adet olduğunu ama mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda bu yılın sonuna kadar toplamda iki milyon adet satışın pek de kolay olmayacağını söylüyor. Buna ek olarak, Korea Investment & Securities ise 4 milyonluk toplam satış adedi tahminini 2.1 milyon adede ve işletme karını da 813 milyar won’dan 629.3 milyar won’a çekmiş.

Netice olarak, sizin de gördüğünüz üzere, The Callisto Protocol açısından her açıdan kötü bir gidişat var. Hal böyle olunca, satışa sunulmasından önce düşünülen bir devam oyunu için tünelin sonunda ışık görünmüyor diyebiliriz.

Exit mobile version