TFT Set 3 Geldi! Yeni Complar, Herolar, Eşyalar Neler?

Peki ama o renkler ve karakterlerin kostümleri kimin fikri?

4 Mart 00.00 itibariyle TFT Set 3 PBE Server‘a girerek oynanabilmeye başlandı. Biz de TFT Set 3 ile ilgili ‘Nasıl PBE hesabı açabilirim, yeni herolar neler, yeni gelen eşyalar hangileri ve yeni hangi complar var’ gibi sorularınıza yanıt bulmak adına bu haberi hazırladık. Şimdi gelin ayrıntılara geçelim.


İlginizi Çekebilir: Valorant, Project A’nın Yeni İsmi Olarak Belirlendi


PBE Hesabı Nasıl Açılır?

Şuan için Set 3 henüz ana serverlara gelmedi. Ancak bir PBE hesabı edinerek test aşamasındaki Set 3’ü deneyebilirsiniz.

PBE hesabı açmak için öncelikle ana serverlarda kullandığınız hesabınızın ‘Taktir Seviye Puanı’ minimum 3 olmak zorunda. Eğer taktir seviyeniz 3 değilse ne yazık ki Riot Games bir PBE hesabı açmanıza izin vermiyor.

Eğer ki taktir seviyeniz 3 veya üzeri ise buradan ilgili siteye giderek oturum açmanız gerekiyor. Ardından yönergeleri takip ederek PBE hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Hali hazırda bir PBE hesabınız bulunuyorsa gene aynı link üzerinden PBE İstemcisini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

TFT Set 3 ile Oyuna Eklenen Yeni Herolar ve Complar

 

TFT SET 3 HERO

Blademaster

Blademasterlar 3 iken 25% 6 iken 50% şans ile 2 ekstra atak daha yaparlar.

Blaster

Blaster şampiyonlar için her 4. düz vuruş, ekstra olarak 1 atak daha yapar. Bu ekstra vuruşlar düz vuruş etkisi yaratır, ayrıca bütün vuruş ile tetiklenen efektleri de sağlar.

Brawler

Brawlerlar 2 iken bonus 250 ekstra can kazanır. 4 iken 750 ekstra can kazanır.

Celestial

Tüm dost şampiyonlar Celestial şampiyonların verdiği hasara göre iyileşme kazanırlar. 2 Celestial verilen hasarın %12si, 4 Celestial %30, 6 Celestial %55

Chrono

Tüm dost şampiyonlar 4 saniye de bir ekstra saldırı hızı kazanırlar. 2 Chrono 10% Saldırı Hızı, 4 Chrono 20% Saldırı Hızı, 6 Chrono 40% Saldırı Hızı.

Cybernetic

Üzerinde eşya bulunan Cybernetic şampiyonlar ekstra bonuslar kazanır. 3 Cybernetic 300 can & 30 saldırı gücü. 6 Cybernetic 800 can & 80 saldırı gücü.

Dark Star

Bir Dark Star Şampiyon öldüğünde en yakınındaki diğer Dark Star şampiyona bonus verir, bu bonuslar birikerek devam eder. 3 Dark Star 30% Ekstra Saldırı Gücü, 6 Dark Star 50% Ekstra Saldırı Gücü.

Demolitionist

Demolitionist şampiyonların yetenekleri 2.5 saniyelik sabitleme etkisi yaratır.

Infiltrator

Pasif Etki: Infiltrator şampiyonlar savaşın başında en arkadaki şampiyonların arkasına atlarlar. Infiltratorlar 2 ise savaşın ilk 6 saniyesinde 50% saldırı hızı kazanırlar. 4 ise bu bonus her rakip öldürüldüğünde sıfırlanıp yeniden aktif olur.

Mana-Reaver

Mana-Reaverların düz vuruşları, rakibin yetenek kullanması için gereken mana miktarını arttırır. Mana Reaver 2 ise savaşın başındaki ilk vuruş için geçerlidir. 4 ise tüm vuruşlar için geçerlidir.

Mech Pilot

3 Mech Pilot sahaya sürüldüğünde, savaşa birleşerek başlarlar. Birleşen ünite öldüğünde tekrardan 3’e bölünüp savaşa devam ederler. Şampiyonların üzerinde bulunan eşyalar savaşın başında birleşen tek ünitede toplanır.

Mercenary

Gangplank ve Miss Fortune şampiyonları, hero seçim menüsünde bulunduğu taktirde 8 gold karşılığı yetenekleri güçlendirilebilir.

Mystic

Tüm şampiyonlara büyü direnci sağlar. 2 Mystic 40 Büyü Direnci, 4 Mystic 120 Büyü Direnci.

Protector

Protectorlar toplam canlarına göre oranlanan ve 3 saniye süren ve yetenek kullandıklarında aktif olan bir kalkan kazanırlar. 2 Protector 15% Maksimum Can Kalkanı, 4 Protector 35% Maksimum Can Kalkanı

Rebel

Savaşın başında Rebel şampiyonlar, bitişiğinde bulunan her diğer Rebel Şampiyon başına bir takım bonuslar kazanırlar. 3 Rebel 125 Can Kalkanı ve 10% Saldırı Gücü, 6 Rebel 200 Can Kalkanı ve 15% Saldırı Gücü

Sniper

Sniper Şampiyonlar sahada 2 tane bulunduklarında bu özellik devreye girer. Sniper şampiyonlar kendileri ve rakipleri arasında bulunan her kare başına %10 hasar artışı sağlarlar.

Sorcerer

Tüm dost şampiyonlar ekstra yetenek gücü kazanırlar.  2 Sorcerer +15% – 4 Sorcerer +40% – 6 Sorcerer +120%

Space Pirate

Herhangi bir Space Pirate şampiyonu, öldürme serisine girerse rakibinden altın düşürme şansı elde eder. 2 Space Pirate 50% şans ile 1 Altın, 4 Space Pirate 50% şans ile 1 Altın ve 10% şans ile birleşmemiş bir Eşya Parçası

Star Guardians

Bir Star Guardian yetenek kullandığında tüm diğer Star Guardian şampiyonlar mana kazanırlar. 3 Star Guardian 20 mana – 6 Star Guardian 30 mana

Starship

Starship şampiyon tüm sahayı gezer ve düz vuruş yapamaz. Çevresine sürekli hasar verir.

Valkyrie

Valkyrie şampiyonların atakları, canı 50%nin altında olan şampiyonlara her zaman kritik vuruş yaparlar.

Vanguard

Vanguard şampiyonlar ekstra Zırh kazanırlar. 2 Vanguard 60 Zırh, 4 Vanguard 200 Zırh

Void

Void şampiyonların 3ü de aynı anda sahada olduğunda, gerçek hasar verirler.

TFT Set 3 Yeni Eşyalar ve Birleşimleri

(Sol tarafta gördüğünüz birleşmemiş eşya ile üst tarafta gördüğünüz birleşmemiş eşyanın kesiştiği yerler, ikisinin oluşturduğu eşyayı gösterir)

Güçlü compları nereden öğrenebilirim?

TFT Set 3’ün çıkışının üzerinden henüz kısa bir zaman geçtiği için en güçlü compların hangisi olduğuna yönelik kesin bir kanaatimiz yok. Ancak bu oyunu profesyonel düzeyde takip eden bazı yayıncılardan fikirler edinebilirsiniz.

Türkçe içerik üreticisi arayanlar ve sorularına yanıt bulmak isteyenler için;

Keyifli anlatımı ve eğlenceli kişiliği ile NyuGamingTV twitch kanalına buradan. Youtube kanalına ise buradan ulaşıp öğrenmenizi hızlandırabilirsiniz.

Uluslararası içerik üreticileri arasından da üst düzey oyunu ve uzun yayın saatleri sunan keanelol kanalını buradan takip edebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Oyunlar Bağımlılık Yapar mı? Neden Oyun Oynuyoruz?


Sizler de TFT Set 3 ile ilgili fikirlerinizi hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımızın paylaşımların altına da yorumlarınızı bekliyoruz.

Exit mobile version