Tesla Araçları Steam Desteği Sonunda Sağlandı!

Elon Musk'tan resmi duyuru geldi...

Tesla Araçları Steam Desteği Sonunda Sağlandı!

Uzun zamandır beklediğimiz haber sonunda geldi. Tesla araçları Steam desteği, Elon Musk tarafından yapılan duyuru ile gerçek oldu. Detaylar haberimizde


İlginizi Çekebilir: Watch Dogs: Legion, Steam Mağazasına da Geliyor


Hatırlayacağınız üzere Temmuz ayı içerisinde Elon Musk tarafından bir kullanıcının paylaşıma yazılan cevap ile Tesla araçlarına Steam desteğinin geleceğini öğrenmiştik. Musk, çocuklarının araçta oyun oynamayı sevdiğini söyleyen kullanıcıya, entegrasyonun üzerinde çalıştıklarını ve Ağustos ayında da demo aşamasına ulaşılacağını müjdelemişti.

Tesla Araçları Steam Desteği ile AAA Oyunları Oynatacak

Bu gelişmenin üzerinden geçen dört üç aydaki yoğun çalışmaların ardından, Elon Musk tarafından Tesla Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile araçların artık Steam desteği kazandığını resmi olarak duyurdu.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Passenger Play özelliği nedeniyle bir hayli eleştirilen Tesla, bu eleştirileri dikkate alarak belli başlı kısıtlamalara gitmek durumunda kalmıştı. Öyle ki, bahsi geçen özellik bağlamında belirli oyunların seyir halindeyken oynanabilmesine izin veriliyordu. Haliyle sürücünün dikkatinin dağılması ve olası kazalara sebebiyet vermesi ihtimali bir hayli yüksek oluyordu.

Holiday Update güncellemesi sonrasında, S ve X model Tesla araçlarında Cyberpunk 2077 ve Elden Ring gibi büyük bütçeli oyunlar da dahil sürüsüne bereket oyunu oynayabileceksiniz. Dahası ise, tercihen fare ve klavye desteğinden de faydalanabiliyorsunuz. Diğer bir deyişle, sadece DualSense dahil desteklenen kontrol kollarından birini kullanmak durumunda değilsiniz.

Yeni Tesla araç modellerinde, AMD Ryzen APU bulunuyor. RDNA2 grafik işlemci birimi ile 10 Teraflops işlemci gücüne sahip ekran kartı ile PlayStation 5 konsoluna yakın bir performansa ulaşılabiliyor. Haliyle de çoğu AAA oyunu da sorunsuz bir şekilde oynayabilmek mümkün olacak.

Exit mobile version